Даниел Панов: С кандидата за кмет на Килифарево Димитър Събев ще продължим да подобряваме облика на града

  • 22 октомври 2019 15:36

  • 286
  • 0
Даниел Панов: С кандидата за кмет на Килифарево Димитър Събев ще продължим да подобряваме облика на града
©

Подмяна на водопроводите и преасфалтиране на повече вътрешни улици са сред основните приоритети за Килифарево. Това обявиха пред препълнената зала на читалището Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, и Димитър Събев, които са досегашни кметове на община Велико Търново и на възрожденското градче, и кандидати за нов мандат. Силна подкрепа заявиха местните жители, които останаха удовлетворени, че на всеки зададен въпрос получиха конкретен отговор и описана планирана дейност.

„Димитър Събев е доказал, че работи успешно – заедно с него ще продължим и занапред да подобряваме облика на Килифарево“, коментира Панов. В последна фаза за процедурите по осигуряване на финансиране за вътрешния ремонт на църквата „Успение Богородично“, очакваме средства по линия на бедствията и авариите и за нов мост край Килифарския манастир. За основния ремонт на Основно училище „Неофит Рилски“ има одобрен проект с осигурено финансиране, а работата ще започне след края на санирането на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Една от първите задачи в новия мандат ще е и увеличаване на броя на автобусите между Старата столица и Килифарево. „Край градчето има цели 58 селца и махали. Предвиждаме оптимизация на кметската администрация и назначаване на заместник-кмет, който да отговаря за всички населени места край Килифарево“, обясни още Панов и благодари на хората за топлото посрещане и подкрепата.

В резюме бяха описани и дейностите през последните четири години. Разширена е мрежата от социалните услуги. Изградени са два детски къта, ремонтирани са парковете и стадионът. Подменен е проблемен водопровод, монтирани са и 40 противопожарни хидранта. Рекултивирано е старото сметище, предстои залесяването му.

В Килифарево основно са ремонтирани пет вътрешни улици, а с изцяло нов асфалт е и 6-километровият път до Плаково. Жители и гости на градчето са впечатлени от реставрацията на старинния мост в източния му край, а отличната работа го превръща и в туристическа атракция.

В срещата участваха и много от кандидатите за общински съветници от силния отбор на ГЕРБ и СДС. Жителите на Килифарево поздравиха Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, за това, че в листата има хора както от градчето, така също от Дебелец и Плаково. Силно положително впечатление направи и фактът, че ГЕРБ и СДС предлагат млади хора с доказани професионални качества и авторитет.  

 

Последвайте канала на

Novini.bg
286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини