Иво Петров: Трябва да се върнем към духовността и идеализма в управлението на София

Успешният кардиохирург проф. Петров се впуска в предизборната надпревара, защото смята, че много неща в София трябва да бъдат променени. Проф. Иво Петров е в листата на ГЕРБ на второто място веднага след кандидата им за кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Трябва да вземем съдбовни решения, за да имаме България като държава, а не като територия”, заяви Петров в „120 минути” по БТВ.

Сред големите проблеми на София изброява замърсяването на въздуха и паркирането.

Що се отнася до използването на референдумите като начин на управление по важни въпроси за столицата, проф. Петров отбелязва, че този инструмент на пряката демокрация не трябва да се използва за щяло и нещяло, за да се харчи ресурс. Той също така не е убеден, че народът взима правилното решение чрез референдум и пример за това е брекзит.

Проблемът с мръсния въздух може да се реши чрез централното отопление и насърчаване на използването на възобновяеми източници от гражданите на София. Такава политика е имала успех в северните страни, а в България дори би бил по-голям, предвид географското ѝ положение.

Не трябва да се слага разграничение между частни и държавни болници. Отношението към пациента трябва да е еднакво и в двата типа заведения, така е и по закон, отбелязва Петров. 

„София е градът, в който живея и в който се развивам”, заяви лекарят, решил да се впусне в местното управление. 

„Ние като индивидуалности сме изключителни и мисля, че трябва да преместим акцента повече към духовността и идеалите, вместо да се концентрираме толкова върху прагматизма и сребролюбието”, смята Петров.

Коментари

  1. 2019.10.20 | 22:40

    GERB POBEDA

  2. 2019.10.20 | 19:21

    напротив, каза , че народът не взема правилни решения. директно го каза. е какво правилно решение очакваш при твоето избиране? или неправилно решение ще бъде? тоя не става.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет