Мария Илиева от ГЕРБ: Още 2 метростанции са планирани в "Младост"

Проблемът с трафика е за цяла София и за всеки голям европейски град. Имаме проекти за разширяване на метрото, в "Младост" метростанциите са най-много на брой, има проект за още две: при "Арена Армеец", и между Бизнес Парка и ИКЕА, ще има обща станция на метрото и лифта при Симеоново. Връзката на софиянци с планината е нашият приоритет. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" Мария Илиева, кандидат на ГЕРБ за кмет на район "Младост" в Местни избори 2019.

Тя добави, че в "Младост" ще се отпушат още транспортни връзки: "Ще се свържат булевардите "Ляпчев" и "Сахаров", бул. "Копенхаген" ще бъде продължен до 18-та метростанция в "Младост", към нея ще има и трамвайно трасе".

"Имам чувството, че през последните години "Младост" е на "стоп". Хората от екипа на госпожа Иванчева са кандидати за районен кмет. Ако преди 3 години тя влезе в кметството като представител на гражданите, днес нейните заместници са кандидати за кмет от различни политически формации. Общо взето опонентите ми са от екипа на госпожа Иванчева", обобщи Мария Илиева.

За протестите срещу оградения парцел пред блок 75, където собственикът планира да построи детска градина, Мария Илиева категорично обяви, че строеж там няма да има. "Не, разбира се, опитах да обясня - категорично няма да се строи: теренът е частен, така е, но то е към работната група, която успя да премести 5 застрашени терена преди месец. Те ще се запазят като зелени площи. Този частен терен няма издадено разрешително за строеж на детска градина. Собственикът може да си огради терена, това е право по закон. Но там няма да се строи, този терен е в списъка на Столичен общински съвет, и в следващия общински съвет собственикът ще бъде обезщетен с друг терен", поясни Мария Илиева.

"Столична община показа една добра практика за спорни терени в междублокови пространства. Да, при блок 75 всеки ден различни опоненти, кандидати за кметове, ходят и говорят. По-важното е хората да знаят, че там няма да се строи, собственикът му ще бъде обезщетен с друг терен - къде не знам. Намира се решение, което да е там, където това е допустимо. Ролята на районния кмет не е да седи до тази ограда, а да търси решения чрез законодателство, чрез добри практики", изтъкна Мария Илиева.

Тя припомни, че докато работната група към общината е водела преговори със собственици на един от петте терена,  обезщетени с парцели на друго място, районният архитект на Община "Младост" "издаде разрешително за строеж при блок 401. Г-жа Фандъкова му поиска оставката, той не само не я подаде, но се кандидатира за кмет от БСП", поясни Мария Илиева.

Бюлетината на ГЕРБ/СДС е №68.

Коментари

 1. 2019.10.19 | 20:55

  Добре че е герб. Иначе сме умрели

  1. 2019.10.20 | 00:16

   по умрели няма на къде .......дълбаем дъното

 2. 2019.10.19 | 21:36

  Лъжи

 3. 2019.10.19 | 21:13

  Bravo. Gerb Pobeda

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет