Доц. Ивайло Симеонов: В Елин Пелин имаме заплати, по-високи от тези в столицата

Над 800 лева е средната заплата в Елин Пелин, по някои показатели заплатите ни са по-високи и от тези в София. Това посочи в "Офанзива с Любо Огнянов" досегашният кмет и кандидат за нов кметски мандат в Елин Пелин доц. инж. д-р Ивайло Симеонов, издигнат и подкрепен от ВМРО и за Местни избори 2019.

За протестите напоследък срещу завода за пластмаса, Ивайло Симеонов обясни, че става дума за предизборно "плашило", създадено от опонентите му.

"Истината е, че е предизборно, и последните седмици най-силно се заиграха със страховете на хората, което е най-страшно. Политическите опоненти можеха през последните месеци да влязат вътре в този завод за полимери, те не го направиха, а предпочетоха да създадат едно плашило за съгражданите ни. 

Този завод може да преработва тези милиони тонове пластмаса, знаем, че около всяко населено място има сметища с хиляди, хиляди тонове.

Сметището в Горна Малина - другото предизборно плашило, преборихме се да спечелим кредит от почти 10 милиона лева за въпросното сметище, което е регионално, но кметът там, с близките си отношения с моята опозиция, затвори съоръжението", посочи Ивайло Симеонов.

"Тези битки за власт създават кризи, заплашващи живота и здравето на хората. Но вчера имаме запис, че от Горна Малина се депонира боклук, което е много тежко нарушение на защона с една единствена цел - да нарушат моя авторитет и това, което съм градил през последните 4 години.

Аз не си играя с думи, а се обръщам към държавата и институциите. Писал съм лично и като кмет до всички възможни инстанции и към този момент резултатите показват: не само няма нарушени норми на чистотата на въздуха, но всичко е в нормите на Европейския съюз", обясни Ивайло Симеонов.

Той не пропусна да се похвали с общинското газово дружество в Елин Пелин, което позволява да се поддържат "вероятно най-ниските цени за абонатите".

"През последните години сме направили повече от 30 площадки за детски съоръжения. Имаме ръст на населението и с всички предпоставки, които създаваме за отглеждането на деца, община Елин Пелин е сред малкото, която дава почти 2 пъти повече от държавата - за трето и следващо дете дава по 1500 лева, за да стимулираме раждаемостта и качествения живот на тези деца и на семействата, които ги създават".

Накрая той призова избирателите: "Ние сме 34-ти номер, отбор на шампиони!"

Коментари

  1. 2019.10.20 | 23:37

    Пази, Боже, от такива учени, дето властта все не им стига.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет