Кандидат-кметът на ВМРО проф. Михов: Хората искат промяна, но не цветна - сини или червени

Много голям дефект за Велико Търново е липсата на стратегическо планиране. Необходима е последователна политика за развитието на градската среда. Това изтъкна кандидат-кметът на ВМРО за Велико Търново доц. Милен Михов.

Настоящият депутат се впуска в битката за кметското място на старата ни столица, вярвайки, че има какво да предложи на избирателите. Той подчерта, че политическата му кариера е започнала като общински съветник и добре познава проблемите на града.

"Хората искат промяна, но не цветна - сини или червени. Ние от ВМРО сме доказали, че можем да работим честно за града си.

Малко на шега вече казах, че първият ден на мандата ми ще бъдат отпушени две шахти. Те са замазани с асфалт, но това са места, на които се събира вода от всеки дъжд", коментира Михов пред БНТ.

По думите му друг проблем е достапът до Царевец. Той разкритикува, че няма къде да паркират хората, туристите пък трудно се извозват до крепостта. Проблем е и паркирането в града, по думите на Михов.

"Паметниците на културата - това е един проблем, за който общината досега не използва необходимите стъпки. Те представляват частна собственост и това създава проблеми, но има механизми, които могат да се използват", коментира той.

Според кандидата на ВМРО в Стария град може да се приложи инвестиционният фонд за развитие на градската среда, който дава възможност за отпускане на заеми и така да се реновират старите къщи - паметници на културата.

"Търново е известен спокоен град. Но аз предлагам да се замислим сериозно за контролните функции на общината", заяви Михов.

В неговата програма се предвижда създадеването на инспекторат към общината, който да следи за изпълнението на всички мерки. Проф. Михов има идея и за създаването на общинска полиция, но посочи, че това е по-трудно реализируемо.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет