Емануил Манолов: Ще продължим да обновяваме инфраструктурата на Аврен

Имаме проектна готовност, за да продължим последователното обновяване на инфраструктурата на Аврен. Това заяви досегашният кмет на общината и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат Емануил Манолов на среща с жителите на с. Приселци, на която присъства и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. „Наложихме стриктна финансово дисциплина и не допуснахме увеличение на данъчната тежест, така че налозите в Аврен са сред най-ниските”, изтъкна Манолов пред жителите на Приселци.

Той увери, че се работи активно за подобряването на сметопочистването в общината, както и за пълна подмяна на старите улични лампи с енергоспестяващо LED осветление.

„До пролетта Общият устройствен план трябва да бъде приет. По разчети на регионалното министерство трафикът в Приселци расте с 15% на годишна база, поради което съвместно търсим решение за обходен път в селото, който да се заложи в ОУП”, акцентира Емануил Манолов. Той обясни, че идеята за разширение на детската градина в Приселци е била спряна поради липсата на ясна аргументация за необходимостта от по-голям капацитет.

„По документи в селото се водят към 880 души, но в действителност живеят между 2000 и 3000 души. Мнозинството са регистрирани във Варна, но на практика домът им е в Приселци, където се радват на спокойствие само на няколко километра от големия град. Макар и високо оценен, проектът за втори етаж на ДГ „Щурче” не получи одобрение тъкмо поради тази причина, но успяхме да се преборим за средства за ремонт на детската градина на стойност почти 450 000 лв.”, отбеляза Емануил Манолов. Сред по-мащабните инвестиции в селото през последните 4 години той посочи рехабилитацията на ул. „Лозенград”, в която са вложени 427 000 лв., санирането на читалище „Просвета – 1927”, ремонта на ОУ „Д-р Петър Берон”, изграденото
видеонаблюдение.

„Предстои да се изгради нова спортна площадка по Програмата за развитие на селските райони, като е предвиден ремонт и на съществуващите кътове за игра”, информира досегашният кмет на Приселци и кандидат на ГЕРБ за нов мандат Слави Кирязов. Емануил Манолов на свой ред допълни, че е планирана рехабилитация на пътната мрежа в селото на стойност 449 506 лв.”

„В Аврен се работи със сърце и това личи и от усилията да се обновява инфраструктурата, и от грижата за жителите на общината, и от подкрепата за самодейните състави, които пазят традициите и фолклора ни”, коментира евродепутатът Емил Радев. Той пожела на кандидатите на ГЕРБ успех на предстоящите местни избори и изрази увереност, че те ще продължат да работят с ускорени темпове за развитието на средата за живот, като привличат и средства от европейските програми.

Жителите на селото високо оцениха усилията на местната власт да подава ръка на младежи с амбиции да придобият висше образование и да допринасят за развитието на своето родно място. Аврен е една от малкото общини, които подкрепят финансово младите хора, решили да продължат обучението си в университет. Сред присъстващите бе и студентка от Приселци, която учи медицина, а семестриалните й такси се поемат от общината. „Отличният й успех може само да ни радва. Вярвам, че здравата връзка с нашия прекрасен край ще я насърчи един ден да отвори здравен кабинет именно в Приселци”, сподели Емануил Манолов.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет