Стефан Радев: Вече не сме в режим на оцеляване, борим се Сливен да е модерен град

Паниката е овладяна, децата са там, където им е мястото – в училищата и в детските градини. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев по повод истерията от миналата седмица, когато родители масово вземаха децата си от училищата заради слух, че ще бъдат отнети от държавата.

Тепърва службите ще разследват кой стои зад тази злонамерена атака. Трябва да стигнем до отговор на тези въпроси, заяви Радев.

По повод един от наболелите проблеми на града – с водата, кандидат-кметът посочи, че построяването на пречиствателна станция е заложено в програмата му за следващия мандат. До края на годината ще започне процедура по избор на изпълнител. Станцията ще бъде готова до 2-3 години и сливенци ще пият чиста вода, обеща Стефан Радев.

Допреди 4 години Община Сливен беше общината с най-много просрочени задължения у нас. Има нещо по-лошо от това да фалираш една община – да не разбираш, че си я фалирал, както разбрах по време на предизборен дебат от някои от моите опоненти. В момента общината има по сметките си повече от 7 млн. лева, няма нито лев просрочени задължения. Вече не сме в режим на оцеляване, борим се Сливен да е модерен град, подчерта Радев.

Имаме над 200 декара асфалтирани улици, в момента се правят 10 000 квадратни метра тротоари, добави той.

Основният ни приоритет е икономическото развитие и доходите, които можем да осигурим. Имаме нужда от по-добре платени работни места. Голямата ни цел е да изградим инудстриалния парк, така че ако утре дойде един инвеститор, да може веднага да започне да строи. Вярвам, че инвестициите ще продължат да се увеличават, искам Община Сливен да е подготвена и да можем да посрещнем този интерес, посочи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен.

Имаме най-голямата програма за асистирна репродукция в страната. Това не е единствената мярка за борба с демографската криза – ние трябва да задържаме младите хора с по-високоплатени работни места, каза още Стефан Радев.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет