Димитър Сичанов, кандидат за кмет на район "Панчарево" от ГЕРБ: В началото на Панчаревското езеро ще има още един паркинг

  • 11 октомври 2019 15:16

  • 982
  • 5
© Novini.bg

"Район "Панчарево" е най-големият по територия район от всички 24 в София. Той е с 10 населени места, със села, вилни зони, с много места за туризъм и отдих. Районът е с най-голямата улична мрежа в столицата. Това заяви в студиото на Izbori.bg Димитър Сичанов, кандидат за кмет на район "Панчарево" от ГЕРБ.

"В крайните улици не сме влизали повече от половин година, година някъде и това е основният ни приоритет - в посока да създадем уют на хората, да се създаде нужната улична регулации", каза още Сичанов.

"Увеличава се кратността на автобусите от тази седмица в Казичене", допълни Димитър Сичанов.

"Хората избират да живеят в нашия район заради чистия въздух, местата за отдих и спокойствието и ние трябва да се грижим за доброто им предвижване до работното място. Това е и на първо място в нашата програма", обясни още той.

"С новата велоалея на Панчаревското езеро много хора предпочитат да се отдадат на отдих уикенда. Във времето възстановихме и паркингите около самото езеро. Те са вече крайно недостатъчни обаче. В следващите четири години ще създадем още един паркинг. Той ще бъде в началото на Панчаревското езеро. В тази насока също сме заложили много неща", каза кандидатът за кмет на ГЕРБ и поясни, че документално е свършена работата.

Продължават оплакванията обаче от недоброто почистване на снега през зимата, призна Димитър Сичанов и напомни, че има много села в района с различна невилация.

"Има нужда инфраструктурата да се подобри и то усилено. Има моменти, в които снегоерините не могат да преминават. Голяма проблем зимата срещаме със спиране на автомобили на уличното платно. Това създава проблем и в сметопочистването. Заложили сме в следващата програма да се въздейства повече на Столичния инспекторат по тази тема", каза Сичанов.

"Във вилните зони нямаме никаква невилация, затова там и данъците са много по-ниски, но това е идеята ни и целта ни - да се разширят тези зони", добави той.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ коментира и детските ясли и градини. Сичанов поясни, че няма детска ясла или градина, която не е разширена.

"В Герман има чисто нова яслена градина дори", поясни той и добави, че с много голямо желание и ентусиазъм е изградена тя.

Районът се разраства и има лек недостиг на места в яслени групи и в първа група от детските градини", обясни кандидатът за кмет.

"Наблюдава се и голям прираст на учениците, които посещават нашите училища", коментира Димитър Сичанов.

На въпрос повишават ли се цените на имотите, той заяви, че няма наблюдение по темата, но обясни, че не може да се влияя върху този фактор.

Относно има ли опасност от прекомерно застрояване в района, Сичанов каза, че голяма част от собствеността е частна.

"Параметрите са за еднофамилни жилищни сгради, така че в тази посока нашият район е от тези, в които няма да има голямо презастрояване", каза Димитър Сичанов.

Във връзка как протича кампанията кандидатът за кмет от ГЕРБ отговори, че не е изненадан от начина, по който тя се води.

"Очаквахме, че ще има популизъм и нападки. Силната страна на ГЕРБ е, че обещаваме само това, което можем да изпълним", завърши Димитър Сичанов, кандидат за кмет на район "Панчарево" от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Novini.bg
982 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гергана Илиева

2019.10.13 | 14:32

5

Изключително неадекватен кмет. Два мандата нищоправене и постоянни обещания заедно с кметицата Фандъкова, празни приказки и резултата- най-големият район, почивната зона на софианци - с най-малко финансиране и в най-окаяно положение.

Йосив Тунчев

2019.10.13 | 13:59

4

Интервюто показва, колко не-адекватен е човека! Вилните зони не са включени изобщо в плана за развитие! Рейсовете за Пасарел са през 1час, да не говорим, че нямат нито аптека нито лекар в това село, на 20 км от София! Обещания и обещания но пък сигурен, че хората отново ще е го изберат, след бездействията 2 мандата....!

2019.10.11 | 18:10

3

К

Говедата от СДС-Банкя

2019.10.11 | 17:57

2

се бутат пак на власт. А тъпата Тиква шофира из страната.

О

2019.10.11 | 17:37

1

"Очаквахме, че ще има популизъм и нападки. Силната страна на ГЕРБ е, че обещаваме само това, което можем да изпълним" - ако си беше направил труда да проучи всички обещания на Пладн€шки РазБойко никога нямаше да каже тази глупост.

Добави коментар

Водещи новини