Димитър Дилчев, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „ Студентски”: Основната ми цел е инфраструктурата в квартала да изглежда по-хубаво, уютно и чисто

  • 11 октомври 2019 11:05

  • 770
  • 0
© Novini.bg

Проектът за първия студентски кампус е готов. Проектът ще е много красив, ще е евтин и лесен за поддръжка. Догодина ще видим финалния изглед. Проектът ще се финансира от Министерството на образованието. Това заяви в студиото на Izbori.bg Димитър Дилчев, кандидат за кмет на столичния район “Студентски” от ГЕРБ.

"Район "Студентски" става по-зелен, а основната ми цел е да го опазим от презастрояване", разкри Дилчев.

"Всички детски градини в "Студентски град" са санирани, предстои откриването на три нови физкултурни салона и нови детски градини. Изградихме и много детски площадки. Преди 10-12 години детските заведения бяха в лошо състояние. Основната ми цел е инфраструктурата в квартала да изглежда по-хубаво, уютно и чисто", допълни кандидатът на ГЕРБ за район "Студентски"

"Студентски град" е зона за млади хора, а техният начин на живот е по-динамичен. Пред мен стои основен въпрос - терените около общежитията да са по-тихи, но да има и места за забавление. Отдавна имаше опити да се забраняват търговските обекти и нощните заведения в "Студентски град", но минаха годините, в които се забранява законен бизнес. Всеки има право да живее така, както прецени, но с регулация", допълни Димитър Дилчев.

"Проблемът с паркирането ще се реши поетапно. Предвидени са буферни, многоетажни и двуетажни паркинги. Това са бавни и трудни стъпки, но те ще променят облика на район “Студентски”", разкри кандидатът за кмет на района.

"Предстои ни изграждането на определени улици. Предстои до 3 седмици асфалтирането на една улица, връзка с “Малинова долина”, коментира Дилчев.

"Работим и ще продължаваме да работим, за това кварталът да се промени осезаемо", каза още кандидатът на ГЕРБ за район "Студентски".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини