Димитър Николов: Предстоят ключови за развитието на Бургас години

10 октомври 2019 16:39

Димитър Николов: Предстоят ключови за развитието на Бургас години
© ПП ГЕРБ
327 0

Мащабна управленска програма за успеха на Бургас представи на пресконференция днес Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Имам силата, идеите и самочувствието да надградим постигнатото и да продължим заедно напред. Предстоят ключови за развитието на нашия град години. Моята цел е още по-успяващ, модерен, интелигентен, желан като място за живеене и работа Бургас. Знам какво очакват от мен бургазлии - по-малко приказки и повече работа. В списъка с проекти в програмата ми няма нищо пожелателно. Ако получи силната подкрепа на бургаските граждани, нейното изпълнение започва още на 28 октомври“, каза Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

„Здравеопазването ще бъде основната тема на Бургас през следващите четири години. Предстои създаването на нова Университетска детска болница с денонощен спешен център, приемно отделение и консултативно – диагностичен център. Бургаският онкодиспансер ще бъде дооборудван с пет скенер и гамакамера за брахитерапия“, съобщи Николов.

„Инвестициите в образование ще продължат, за да бъдем все по-конкурентоспособни и привлекателни за инвеститорите. Тяхното първо и най-важно условие винаги е осигуряването на квалифицирани кадри за техните предприятия и офиси. В пряка конкуренция сме с останалите градове за привличането на сериозни инвеститори, за създаването и задържането на добри специалисти“, заяви Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Продължава масовото обновяване на дворовете в училища и детски градини. Предвидено е изграждането на пристройки към няколко училища, за да бъде подобрено качеството на учебния процес. Нови индустриални зони с изграждане на довеждащата и вътрешната им инфраструктура са сред предимствата, които ще привлекат и задържат вниманието на бизнеса. С тях ще бъдат привлечени много външни инвеститори, а едновременно с това ще се осигури перспектива за развитие на бургаския бизнес. Още през 2020 г. в Бургас ще отворят над 20 нови предприятия. Съвместната работа през последните години накара водещи компании от ИТ и Аутсорсинг индустрията да припознаят Бургас като коректен партньор и перспективно място за работа, за живеене, създаване на семейство и отглеждане на деца. Това е само първа крачка към новите възможности на Бургас да привлича високотехнологични компании. През следващите години стотици нови работни места ще бъдат заети от местни кадри и привлечени специалисти от страната и чужбина.

Благоустрояването на Бургас ще продължи с цялостно обновление на най-посещаваните паркове - парк „Изгрев“ и парк „Славейков“. Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден предвижда допълнително залесяване и озеленяване в целия град, изграждане на нови пикник зони - две в „Меден рудник“ и една в парк „Езеро“, както и разширяване на зоната в „Минерални бани“.

Предстои ремонт на десетки улици, изграждане на нов обход за к-с „Меден рудник“, обособяването на нови паркоместа и етажни паркинги, масово облагородяване на междублокови пространства, надграждане и продължаване на програмата за саниране на многофамилните жилища. Ще бъде реализиран трети етап от реконструкцията на главната улица „Александровска“ – от пл. „Тройката“ до Централна автобусна спирка.

С ново звено за градски ремонти и инспекторат за борба с вандализма ще бъде засилен контролът за поддръжка на детски площадки, квартални паркове и междублокови пространства. Това ще позволи да бъдат опазени по-дълго време здрави и безопасни елементите на градската среда - тротоари, стълбища, градинска и паркова мебел, съоръжения за детски игри и достъпна среда, фонтани, асансьори, подлези и пасарелки, както и да се ограничат вандалските посегателства върху тях.

Туристическата привлекателност на Бургас ще расте с изграждането на нов етнографски комплекс в Ченгене скеле, музей на минералната вода, Конгресен център в пристанището. Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден обяви предстоящото закупуване на хидробуси и създаването на свързан маршрут в Бургаския залив, по който да се пътува с морски таксита между Магазия 1, острова, рибарско пристанище „Сарафово“ и новоизградените пристани на „Крайморие“ и Ченгене скеле.

Във възродени храмове на бургаската култура ще се превърнат реновираните Културен дом на нефтохимика и Филхармонията. Нова Библиотека, Арт галерия и Арт уличка ще привличат посетители не само с външния си вид, но и със своите индивидуални програми и съдържание.

„Бургаските творци и НПО могат да разчитат и занапред на моята подкрепа. Ще отделим повече средства за независими културни проекти, изложби, представления и др.“, каза Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

Спортен Бургас ще продължи да създава положителни емоции и да предоставя интересни възможности за свободното време. Освен довършването и официалното откриване на зала „Арена“, предстои строителството на нов футболен стадион и изграждането на малки квартални зали в к-с "Изгрев", к-с "Братя Миладинови", к-с "Зорница", к-с "Славейков", к-с „Славейков“, к-с „Меден рудник“ и кв. „Сарафово“.

Назначен е екип от 30 души - медици, социални работници, психолози, които да оказват медицинска помощ по домовете на самотни възрастни хора. Десет нови социални услуги и стартирането на програма „Активни пенсионери“ ще позволят предлагането на още по-качествена грижа за възрастните и хората с увреждания.

Още по-сериозно внимание към проблемите на околната среда, инвестиции в нови станции за мониторинг на въздуха, подмяна на печки с твърдо гориво с щадящи околната среда уреди за отопление и модернизиране на процеса по сметосъбиране, ще повишат качеството на живот в общината.

Автопаркът на Бургас ще се увеличи с 56 нови електробуса за градския транспорт. Ще бъдат пуснати допълнителни курсове по натоварените линии, автобусите ще се движат по-бързо и по спирките ще се чака по-малко.

Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден обяви предстоящо усъвършенстване на много от системите, които обслужват функционирането на града – осветление, светофарно регулиране, видеонаблюдение, паркиране и всякакви електронни услуги. Те ще бъдат обединени в обща платформа, наречена „Смарт Бургас“. Тя е готова да заработи през ноември, когато ще започне да събира на едно място градските данни от различни свързани системи така, че да са в помощ и на местната управа, и на гражданите.

Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден представи и листата с кандидати за общински съветници от ГЕРБ-Бургас. „От първия до последния в листата - това са хора с професия, биография, чисто име и желание да работят за развитието на Бургас. Те знаят, че най-лесното за тях е тази предизборна кампания. Трудното идва след това, защото бургазлии са взискателни, аз също, и те ще трябва да покажат най-доброто от себе си през следващите четири години“, каза Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. За финал той благодари за оказаното доверие, предложенията, критиките и помощта. Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден разчита на широка подкрепа от бургазлиите от всички възрасти и всички населени места в общината.

„Готов съм да се конкурирам с останалите кметове, а битката през следващите години ще е за привличане на млади хора, обучени специалисти и инвеститори. Моята цел е Успех за Бургас!“, заяви Димитър Николов

„Като заместник областен управител мога да заявя, че от управленската програма на Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден ще могат да се възползват не само жителите на Бургас. Тя има мащабна регионална програма за Югоизточна България заради обхвата на инвестициите в здравеопазване, образование и много други сектори на развитие. В тази управленска програма за първи път се предвиждат средства за изграждане на студентски жилища. Идеята получи одобрението и на студентските съвети на нашите университети. С програмата на Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден ще бъда създадени условия за привличането на млади хора в Бургас, които да започнат работа и заживеят в нашия град“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-Бургас проф. Севдалина Турманова.

Радина Лазарова
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини