Димитър Николов: Основните ми приоритети ще са здравеопазването и образованието

  • 03 октомври 2019 16:42

  • 376
  • 1
Димитър Николов: Основните ми приоритети ще са здравеопазването и образованието
© Кадър - Нова телевизия

Мотивът да се кандидатирам за нов кмет е желанието на хората. Бургас е на прага на глобални предизвикателства, на четвърто място в страната в тежка конкурентна битка.

Това заяви в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия кметът на Бургас и кандидат за нов мандат Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. Той посочи и основните си приоритети. "Проблемът е здравеопазването - вече имаме самочувствие да развивавем висококачествено здравеопазване на европейско ниво. След като открихме Медицинския факултет в Бургас, сега има нужда от изграждането на нова университетска детска болница с 24-часов спешен център", посочи Николов и добави, че другият му приоритет е образованието.

В коментар на оплаквания на бургазлии, че въздухът в града се замърсява от рафинерията, Николов беше категоричен, че иска определени промени. "На два пъти се опитвам да се промени законодателството, където да се даде възможност на кмета да влияе върху комплексните разрешителни на предприятияат, които действат на територията на общината. Имаме две собствени станции за следене на качеството на въздуха", припомни Николов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.03 | 16:49

1

Поредния гербав лъжлив глупак

Добави коментар

Водещи новини