Всеки нормативен акт, внесен в НС - с оценка за въздействието върху демографското развитие

  • 20 юли 2022 22:40

  • 1100
  • 3
Всеки нормативен акт, внесен в НС - с оценка за въздействието върху демографското развитие
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Всеки нормативен акт, внесен в НС, да съдържа оценка за въздействието върху демографското развитие на страната. Това предложение е било внесено от депутати от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", обяви председателят на Комисията по политиките за българите извън страната Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в.

Предлага се изискването да бъде записано в Правилника на парламента.

Очаква се за следващите 20 години населението на България да намалее с 1/4

"Тази поправка предвижда, че в предварителната оценка на въздействието, когато депутатите внасят законопроекти, ще има ново поле, в което ще бъде записано има въздействие върху демографията и респективно хората, които не са на територията на страната. Такова е желанието ни, но се надявам ако този парламент има по-дълъг живот, да стигнем и до промяна на правилника в тази посока, което се надявам пък да се отрази върху промяна на методологията на изпълнителната власт", обясни Цонева, предаде БНР.

По време на заседанието на комисията бяха обсъдени и евентуални законодателни промени за признаване на българския произход на гагаузите в Молдова.

Точката за проблеми с документите, удостоверяващи български произход на лица от Република Северна Македония, беше отложена.

Междувременно Комисията по външна политика изслуша на закрито заседание зам.-министър Васил Георгиев за развитието на отношенията със Скопие и за постигнатите договорености.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1100 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.07.21 | 00:55

2
КЪВ Е ТОЯ ВАМПИР. ЩЕ СЪНУВАМ КОШМАРИ

2022.07.21 | 06:04

3
Прилича на макя ти....

2022.07.20 | 23:05

1
Цонева,ти, си джуфра, уличница на кого лижиш газът и модулите Ристо гнома Насо, червената мутра

Добави коментар

Водещи новини