Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Основна цел на Общината е да създава условия за успешен бизнес

Успяхме да решим важен проблем за представителите на бизнеса, които имат свои предприятия на територията на бившия завод „Агробиохим". Общината придоби собствеността на улиците, които бяха частна собственост - това създаваше неудобства и голяма финансова тежест на предприемачите. Това заяви кандидатът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

Той представи основните приоритети, по които ще работи през следващите 4 години, по време на среща, организирана от Клуба на работодателя и регионалното представителство на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В нея участваха представители и на други партии и коалиции, издигнали кандидати за кметове и общински съветници.

Общината реши дългогодишния проблем с улиците и подземните комуникации в района на бившия завод „Агробиохим" без да отделя собствени средства, като нужната сума беше предоставена от правителството. През 2008 г. инфраструктурата на терена е дадена без търг от синдиците на фалиралия завод за азотни торове. Сега, освен работещите там около 80 фирми, в тази зона ще бъдат привлечени и нови инвеститори, тъй като има свободни още 1500 дка и към тях има реален интерес.
На срещата присъстваха също и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Диков, който е водач на листата, Йордан Николов, Милена Желева, доц. д-р Емил Славов, Мария Жекова, Ваня Михайлова и Боян Бабанов. Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен обяви, че голяма част от листата е съставена от млади хора, доказали се в своите професионални области.

В разговора с работодателите Тодоров припомни, че от 2012 г. местните данъци и такси в Стара Загора не са променяни и са сред най-ниските в сравнение с големите градове в страната. Цените за тротоарното право, които заплащат хотелиерите и ресторантьорите, също са максимално изгодни, за да не бъдат натоварвани финансово предприемачите.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ акцентира на условията, които Общината създава за повишаване на квалификацията на учениците и младите хора, за да се отговори на потребностите на бизнеса от кадри. „Създадохме Академия за компютърни и природо-математически науки за даровити деца, които ще бъдат обучавани от водещи преподаватели. Водим разговори с ръководството на Тракийски университет, които ще завършим след избора на нов ректор, за разкриване на нови специалности, свързани с информационните технологии. Целта е да излязат подготвени кадри, които да останат да работят и да живеят в Стара Загора. Вече е факт и първият инвеститор в Индустриална зона „Загоре" и работим за привличането на високотехнологични фирми и производства, които ще имат нужда от добре обучени кадри" – обясни Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

С общински жилища ще бъдат подпомагани и млади семейства, като целта е добре образовани и подготвени кадри да остават в Стара Загора, да отглеждат своите деца тук и да се развиват професионално, стана ясно по време на срещата.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен уточни още, че активно се работи за въвеждане на нови електронни услуги, които спестяват време на предприемачите и на гражданите. Той подчерта, че в Община Стара Загора вече са въведени такива възможности и те ще бъдат надграждани. Този процес обаче е свързан с въвеждането на Електронното правителство и въпросът чака решение на национално ниво. „Предстои Община Стара Загора да инвестира също и в повишаването на защитата на личните данни, за да гарантира сигурността на всички, които ползват електронните ѝ услуги“, добави Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

Кандидатът за кмет заяви, че ще работи активно за максимално дългото запазване на мощностите в комплекса „Марица изток", защото е от стратегическо значение за страната ни -  осигурява работа на хиляди семейства и повишава значително стандарта на живот в региона.

Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен бе категоричен, че ще работи усилено за въвеждане на децентрализация, която ще позволи на кметовете да имат повече правомощия и самостоятелност при вземане на решения, а гражданите – по-голям контрол върху местната власт.

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Стара Загора Стефан Шоселов благодари на Общината за доброто взаимодействие с бизнеса. Доц. Д-р Борислав Попов, председател на Клуба на работодателите, предложи след местните избори Общината, бизнеса и новото ръководство на Тракийския университет да изработят заедно визия за бъдещото развитие на висшето образование в Стара Загора и за решаване на проблема с недостига на квалифицирани кадри.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет