Вижте на какво ще заложи ГЕРБ в кампанията за местните избори

Още преди да започнат номинациите за кметове в ГЕРБ, Изпълнителната комисия обяви, че ще има рокади и носене на отговорност в местата, където имахме слаби резултати на евроизборите.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, който коментира издигането на нови кандидат-кметове в няколко областни градове от партията. "В различните градове има различни причини за издигането на новите кандидати. Администрацията на партията се справя отлично. Изпълнителната комисия си върши работата, взима правилните и адекватни решения. Вчера имахме среща със структурата в Ямбол и видяхме, че тя е единна. Единодушно бе одобрена номинацията на Димитър Иванов, който е Областен управител и млад човек. Не видях никакво напрежение. Досегашният кмет има право да се кандидатира и ние разговаряхме с членовете ни в Ямбол, за да избегнем разделението на гласовете на ГЕРБ. Това ще трябва да се избегне по време на предизборната кампания. В Русе имаше повече от четири номинации за кмет. Диана Иванова беше една от тях. Тя направи силно изявление за бъдещето на Русе и не видях да има някакво разцепление в местната структура. Навсякъде нашите кандидати ще имат индивидуална програма, която ще отговаря на нуждите на хората. Не мисля, че трябва да има единна стратегия. Естествено, че кампаниите в градовете имат много общи неща, но ние ще се стремим да наблегнем на специфичните теми за всяко едно населено място", категоричен бе Николов.

"От ГЕРБ няма да водим остра кампания. Надявам се и нашите опоненти да водят нормална кампания. В Бургас е хубаво, че се издигат за кандидати местни лидери на другите партии. Хубаво за града ще е да се дискутират всякакви идеи и ивизии за развитието му. Всеки кандидат ще има възможност да представи своята програма и аз така виждам демокрацията. Отнасям се с респект и уважение към всички кандидат-кметове на Бургас. Смислените идеи ще доведат само до развитие на града. Според мен трябва да има освежаване на листата ни за общински съветници. ГЕРБ трябва да излезе с предизвикателство към бургаските граждани", коментира Димитър Николов битката за Бургас.

"Не мога да следя в детайли какво се случва в София, защото имам достатъчно ангажименти. Знам, че г-жа Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е навлязла доста надълбоко в проблемите на столицата, решава ги и аз съм убеден, че тя ще се справи и ще спечели. Не мога да говоря за някакви драматични процеси в София. Не трябва да се правят паралели, че ако загубим даден град, това ще означава предсрочни избори. Не можем да говорим отсега как ще изглежда картата на страната след изборите. За мен е най-важно да се даде възможност на новите кандидати за кметове на областните центрове да разгърнат и представят своите идеи пред гражданите. Финансирането на кампанията ни ще бъде със собствени средства от държавната субсидия. Във всеки един град ще има определен лимит. Това не е нещо ново и не се случва за пръв път", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Коментари

 1. 2019.09.14 | 05:54

  ОТ РУМЕН ПЕТКОВ И ГОЦЕ ПЪРВАНОВ ПО ВРЕДНИ КОМУНИДТИ НЯМА

 2. 2019.09.13 | 21:26

  Г-н Николов ние сме с теб!!!

  1. 2019.09.14 | 00:27

   И ние от циганския квартал сме
   зад Вас с гол в ръката салам

  2. 2019.09.13 | 21:39

   ВИЕ ОТ МЕДЕН РУДНИК

 3. 2019.09.13 | 20:59

  ДА, Г-ЖА ФАНДЪКОВА ДОСТА ПО-ВИСОКО НИВО ОТ ТЕБ

 4. 2019.09.13 | 19:45

  кy.pвенския шпионски скандал, по поръчка на англосаксонците няма да им се размине леко.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет