Манолова: Фандъкова наглася обществени поръчки за електробуси предизборно

Искам да повдигна темата за поредните обществени поръчки, обявени от Столична община чрез нейните транспортни дружества, този път за 80 милиона лева за закупуването на електробуси. На практика тази покупка е в интерес на столичани, защото довеждащият транспорт до метрото би следвало да става по този начин. Това заяви пред журналисти кандидатът за кмет на София Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на във връзка с обществените поръчки на Столична община.

,,Възникват въпроси защо тези поръчки са обявени, едната на 27-ми август, другата на 9-ти септемви и ще бъдат отворени 2 дни преди изборите. При това едната поръчка, която уж е спешна, е трябвало да бъде отворена на 9-ти октомври, но с промяна в параметрите на процедурата датата е насрочена за 23-ти октомври. Става дума за харчене на огромен ресурс. 80 милиона лева за двете поръчки, който ще се изразходи непрозрачно, защото липсва обсъждане заедно с гражданите, липсват мотиви защо поръчката е формулирана по този начин. Самите условия, заложени в процедурите, са ограничителни и според експерти те са подготвени за определени кандидати'', коментира Манолова.

,,Готова съм да поставя в плик името на кандидата, който ще спечели едната поръчка, която е пренасочена от 9-ти за 23-ти октомври, забележете, за да няма време да се развихри скандал с предварително определения спечелил кандидат. И второ, може би очакването е, че непосредствено преди изборите въпросът ще бъде необратимо решен, а от друга страна няма да има време да стане скандал'', допълни тя.

,Това е отговор на въпроса защо Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска продължава да използва общински ресурс за своята предизборна кампания. Трябва да се следят тези обществени поръчки, само припомням, че преди дни беше обявена една обществена поръчка за 500 милиона лева, друга за 50 милиона. Сега това е поръчка за 80 милиона лева и те ще се отворят няколко дни преди изборния ден. Смятам, че не е честно ред столичани г-жа Фандъкова да обявява своята партийна листа на ГЕРБ в общински лечебни заведения, уж вършейки работата си като кмет, правейки уж неотложни проверки да анонсира кандидатите в листата, използвайки позицията си на кмет, мисля, че това не е почтено към столичани – да използваш общината за предизборна кампания, да си представяш листата, по време на проверки в общински лечебни заведения'', обясни кандидатът за кмет.

,,Мисля, че столичани се интересуват как се харчат техните пари, европейското финансиране и всеки един лев на европейските данъкоплатци или на столичани, трябва да бъде похарчен прозрачно, че процедурите и това е залегнало в моята програма, трябва да бъдат предварително обсъждани с граждани, с експерти, да има граждани и експерти в комисиите, да се предават онлайн и условията в тях да не бъдат ограничителни, така че да предопределят крайни резултат'', каза в заключение Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Коментари

 1. 2019.09.21 | 19:07

  Как изразходваха ПСТ ХРУП 64 милиона лв. за РЕМОНТ на две градинки: Кристал и до Университета??? Дайте малко от вашата прозрачност тук, че не виждам как 64 нови пейки погълнаха 64 милиона.

  1. 2019.09.22 | 12:25

   Джакомо пий си хаповете от чичо доктор, че явно ЧЕРВЕНАТА ТИ КРАТУНА АМА ХИЧ НЕ ТЕ СЛУША!

 2. 2019.09.21 | 22:13

  i vuv Baku naglasjat medalite za rusia,.....manolova vie bulgarka liste....

 3. 2019.09.21 | 21:10

  ВСЕКИДНЕВНО кметицата ходи на работа и си изпълнява служебните задължения!

  Всекидневно БЕЗРАБОТНАТА Мая Костинбродска се чуди какво по миризливо лайно да изсере и да хвърли по

  ЗАКОННО и от МНОЗИНСТВОТО избрана софийска община!

  Каква злобна и жалка креатура само е Мая Спосранска, к.урвата на Галеви!

 4. 2019.09.21 | 19:26

  Всички обещават

 5. 2019.09.21 | 18:18

  Ами нагласи и ти нещо !

  От ГЕРБ все "нагласят" нещо и все правят нещо за София и за България !

  За 10 години, направиха сто пъти повече от вас БСП-БКПрестъпници, които само разсипвахте и унищожавахте , а да приватизирате без пари !

  Окрадохте всичко и фалирахте
  България !

  Съсипахме и народа !

  А ти Манолова, нямаш ни
  срам ни очи, както всички престъпници от БСП-БКПрестъпници и нито веднъж, не признахте, нито един успех на ГЕРБ и на спрете да пречите, с да дойдете на власт !

  Ако бяхте в друга държава, отдавна щяхте да сте изгнили в затворите !

  Но в облечената от вас, боклуците България, няма кой да ви вкара там, където ви е мястото !  1. 2019.09.21 | 19:11

   най-големия успех на ГЕРБ е, че направи кражбата на ЦЯЛА БАНКА леко недоразумение, заради което е излишно да се води разследване. Големи майстори са, ей.

 6. 2019.09.21 | 18:12

  пак е изпаднал в криза.

 7. 2019.09.21 | 17:49

  НПИШЕТЕ В Y.o.u.T.u.b.e „КАТО ХИЩТНА ХИЕНА” и виште Мая как я галят и какво ли още не и правят сигурно по 2,3 дъртаци от БСП,ДПС Я ЧУКАТ НА ВЕДНЪЖ А МЪЖА И ПРЕД НЕЯ СЕДИ.
  ЕДНАТА РУСА КРАДЛА ИЗБЕГА В БРЮКСЕЛ ПА СЕ ПОЯВИ СТАРАТА БАШ КРАДЛА,НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЗЛОБАТА И КРАЖБИТЕ ТИ ХИШНА ХИЕНО УНУДИХА ТЕ БСП,ДПС И ТЕ ИСХВЪРЛИХА НА БОКЛУКО СЯ ПАК СЕ ПОЯВИ ГАЛЕВА КРАДЛО .

 8. 2019.09.21 | 17:44

  БРАВО ТАКА СЕ ПРАВИ. ДОСВИДАНЯ ДАНЧЕ, ДОСВИДАНЯ БОКО, ДОСВИДАНЯ ТОМБА ДОНЧЕВ, ДОСВИДАНЯ КОРУПЦИЙО

 9. 2019.09.21 | 17:44

  Ей тази жена ще се побърка за обществените поръчки. Сакън да не ги спечели някой друг. Щото БСП си мислят, че само техни хора трябва да печелят. Не се накрадоха тия ей! А тая Манолова една свястна идея не е казала за София до сега. Само се чуди как да се докопа, така че тя да раздава обществените поръчки. Абе ходи си у Кюстендил,бе жена!

 10. 2019.09.21 | 17:10

  НПИШЕТЕ В Y.o.u.T.u.b.e „КАТО ХИЩТНА ХИЕНА” и виште Мая .
  ЕДНАТА РУСА КРАДЛА ИЗБЕГА В БРЮКСЕЛ ПА СЕ ПОЯВИ СТАРАТА БАШ КРАДЛА,НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЗЛОБАТА И КРАЖБИТЕ ТИ ХИШНА ХИЕНО УНУДИХА ТЕ БСП,ДПС И ТЕ ИСХВЪРЛИХА НА БОКЛУКО СЯ ПАК СЕ ПОЯВИ ГАЛЕВА КРАДЛО .

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет