Радан Кънев: В Брюксел се води пазарлък на визии за Европа

  • 14 юни 2019 18:32

  • 1121
  • 3
Радан Кънев: В Брюксел се води пазарлък на визии за Европа
©

Партиите могат да преживеят с много малко пари. Свръхвисоките нива на субсидиите са несъстоятелни, след като в една предизборна кампания не могат да се похарчат повече от 2 милиона лева. Това заяви евродепутатът от "Демократична България" Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според него трябва да бъдат променени правилата за медийна политическа реклама. Кънев даде за пример със САЩ. В същото време въвеждането на нулева субсидия е несъстоятелно, а навсякъде в Европа имало държавно субсидиране на политическите партии.

Субсидиите са пари, които данъкоплатецът дава, за да се гарантира с тях независимостта на партиите и те да могат да постигнат определени цели“, подчерта Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Той каза, че в момента в Брюксел се води пазарлък, и сблъсък на визии за Европа, в който водещи са не партийните, а националните интереси.

По повод разпределението на евродепутатите за работа в парламентарните комисии, което тече в момента, той коментира и евентуалното спиране на мониторинга върху реформите в съдебната система и борбата с корупцията, който Европейската комисия води в България. „Има силна тенденция сред нашите партии да използват позициите си в Европейския парламент и в евроструктурите да се покриват срамотиите на България в съдебната система, а следователно и в корупцията“, разкри новият евродепутат.

Той посочи, че доверието, което той е получил от българските избиратели не е за отпадане на мониторинга, а да има по-строг контрол и преки възможности за въздействие през европейската прокуратура.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1121 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.14 | 22:42

3

рада дълбоката

Обективен

2019.06.14 | 20:49

2

Тоя боклук , стана евродепутат , благодарение на ГЕРБ.....ама гуйното винаги си остава Гуйно:)

рада дълбоката

2019.06.14 | 19:25

1

е голям АНАЛ -ЛИЗАТОР. ЗА СОРОШКИ ДОЛАРИ СИ ОТВАРЯ ВЕДНАГА АНАЛА.

Добави коментар

Водещи новини