Кирил Добрев: По-големият враг от ГЕРБ е ниската избирателна активност

  • 02 юни 2019 11:24

  • 985
  • 7
Кирил Добрев: По-големият враг от ГЕРБ е ниската избирателна активност
©

"Вложихме много енергия и усилия, за да спечелим тези избори. Още в началото казвах, че по- голям враг от ГЕРБ може да бъде единствено ниската избирателна активност. Логично е защо ниската активност е в полза на управляващите - срещу нашата партия бяха изправени държавен, административен и целия политически ресурс на управляваща партия".

Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в БТВ.

Той отбеляза, че има много места, където БСП са сгрешили - стартът на кампанията с очакване за различна избирателна активност, както и безкрайните вътрешни и външни скандали. "Всичко това подейства като пожарникарско одеало, което задуши пламъка, който беше избухнал в началото", добави той.

"Никой не ходи на гости на хора, които се карат. Това се получи в БСП. От цялата работа спечели само Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на - от преразпределен вътрешнопартиен вот", изрази мнение Добрев. По думите му действията на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след изборите демонстрират европейско поведение, защото след всички загуби, които е търпяла БСП назад във времето, не е била подадена нито една оставка. "Смятам, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за въвежда нов стил на поведение в БСП и в политиката", добави още той. Зам.-председателят на БСП посочи, че той също носи отговорност за изборния релутат - в частта, за която е отговарял. "Декларирах оставката си още в нощта на изборите, но ръководството на партията прецени, че оставка ще подаде Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за", каза още Добрев.

"Надявам се да проявим много разум, защото предстоят местни избори", добави зам.-председателят на БСП по повод предстоящия избор на председател. Той припомни, че във вътрешнопартиен план следва свикване на Конгрес, който ще направи "анализ на анализа на анализа на загубата" и второ - ще бъде поставен въпросът за оставката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Има два възможни пътя. Единият е изборът да бъде проведен както е по устав - пряко от членовете, което дава много енергия и сила. Вторият - да се върнем назад и да направим избора както сме го правили винаги досега. Смятам, че и за двата пътя е необходимо политическо време, спокойствие и разум. Всякакви емоционални движения ще разтърсят БСП повече", изрази мнение той. Добрев обърна внимание, че погледнато отстрани, резултатите на БСП не са толкова лоши - ако изборите бяха местни, в 200 общини БСП би стигнала до балотаж, смята социалистът.

"Второ - ако резултатите наистина бяха лоши, едва ли Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г щеше да прави тази чистка в ГЕРБ. Ние имаме изключително добра стартова позиция - трябва да запазим партията точно за този старт, който ни предстои", категоричен бе той.

"С отсъствието на Цветанов на предстоящите избори, на нас ще ни бъде по-лесно", коментира Добрев по повод оставката на втория в ГЕРБ и изрази лично мнение, че Цветанов е бил лоялен на партията му, но добави, че демокрацията приключва там, където започва страхът - а страхът се е появявал там, където е стъпвал Цветанов.

"Знам, че БСП ще има отношение в свалянето на това правителството. Въпросът е, че хората още не вярват, че само ние сме достатъчни. Ще върнем доверието им с много работа и постоянство", заключи Добрев.

Последвайте канала на

Novini.bg
985 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Цецо Цветанов

2019.06.03 | 13:32

7

Да си тъп, да си тъп..... Колко да си тъп

Българка

2019.06.02 | 15:41

6

Ай сиктир бе Добрев. Ти по наглост утрепа всички комуняги. Кой тръгна на избори със скандали? Вие. Как можеш да говориш ,че вие сте достатъчни като за нищо не ставате и народа ясно го показва. Била подала оставка Нинова защото така било....дъра бъра. Гледате Борисов какво говори и прави и оп...папагали. Но Борисов е друг,а вие подминахте и циганите. Ще я видим лидерката ви дали ще си иде. Едва ли. Вие сте за съд и затвор.

Ую

2019.06.02 | 14:01

5

ВРАГ???? Къде го видя???!!!

2019.06.02 | 13:10

4

Льольо

Ихааа

2019.06.02 | 12:00

3

Кире контрабандата дава съвети и консултации за крадене

Избирател

2019.06.02 | 11:48

2

Мдаа бесепарите продължават в стария дух! Говорят пак за ВРАГ, ЧИСТКИ, ДРУГИТЕ и т.н.!

НИЕ сме едно общвество, всички, които живееме и искаме да живееме в БЪлгария, НИЕ сме БЪЛГАРИ!
Престанете да делите народа на мой и твой , руски и американски, престанете да разделяте и сеете омраза както овчеглавият ви президент!
Смирете се, червени престъпници, иначе ще налапате ДУЛОТО на следващите избори!

един малък съвет от "врага":
Изчистете партията си от такива боклуци и доказани престъпници като тоя на снимката - Киро Контрабандисто на валута!

2019.06.02 | 11:36

1

Кириле, Кириле, добре че си много тъп и не можеш да го осъзнаеш, иначе сам щеше да се гръмнеш.

Добави коментар

Водещи новини