Вигенин: Евроизборите за БСП винаги са трудни, защото избирателите ни не ги считат за важни

  • 29 май 2019 07:49

  • 930
  • 8
Вигенин: Евроизборите за БСП винаги са трудни, защото избирателите ни не ги считат за важни
© Кадър - БТВ

Не бих казал, че ситуацията е драматична. Имало е и по-драматични събития в партията. Вчера имаше разгорещена дискусия и мисля, че взимаме правилни решения.

Това каза пред камерата на БТВ Кристиан Вигенин от БСП, който коментира вчерашните трусове при социалистите. "Конгресът на БСП ще се проведе на 16 юни. Там ще се приеме оставката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и ще дебатираме за правилата за избор на нов председател. Аз не бях съгласен с оставката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и не разбрах защо вътрешната опозиция така яростно я поиска. Аз смятам, че преди местните избори това не трябваше да се случва. Решението на Нинова е лично. За мен тя е избрана от Конгрес и само Конгрес може да я свали. В крайна сметка целта ни остава - да възвърнем влиянието си на местните избори. Ние оставаме единствената опозиция на ГЕРБ. Имам призив към всички местни организации на БСП - не губете фокуса и се гответе за предстоящите избори", добави Вигенин.

"Трябва да внимаваме с приказките по време на Националния съвет. Не бива да бъдем резки и крайни в своите оценки. Не мисля, че някой е посочил за виновник местните структури на партията за загубата на изборите. Трябва да преценяваме своя подход. Имаме нужда от успокояване на тези вътрешни конфликти в БСП. Нашата цел да печелим избори, а не да демотивираме партията си. Всички носим своята отговорност за европейските избори. Тези избори винаги са трудни за БСП, защото нашите избиратели не ги считат за важни, не защото не са европейци, а защото не могат да усетят темите. Не можем да говорим за провал, защото повишихме избирателите си и увеличихме евродепутатите. Никой не говори, че ГЕРБ се представи по-зле на тези избори и най-вероятно ще имат по-малко евродепутати. Ако те приемат тези избори като прошка, това ще е голяма грешка за тях. Пред Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ГЕРБ предстоят трудни времена", прогнозира Кристиан Вигенин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
930 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.29 | 22:20

8

Червени боклуци и национални предатели.

123

2019.05.29 | 09:54

7

ЧЕДО ам ти ще се разплачеш бе

Кико

2019.05.29 | 09:11

6

Не сте виновни, просто времето е не повратно. Биологичния часовник на партийните секретари цъка на последни дни на земята. Остават последните който вярват на "Кумчо Вълчо" и комунизъм(леж па яж).

мииии

2019.05.29 | 08:51

5

вагинин,вагинин,подмии я тая шунда,че много мирише бе вагино!!!!!!!

2019.05.29 | 08:22

4

загубиха заради такива педали ката теб ВАГИНИН

Българка

2019.05.29 | 08:17

3

Ей,мишок недей да упрекваш българите че не гледат сериозно на евроизборите. Хората избраха по-малкото зло от отчаяние. В момента само Борисов се държи толерантно и вие неможете да му стъпите на малкия пръст,защото само крадете и лъжете. Вашата партия трябва да бъде забранена със закон. На вас винаги някой друг ви е виновен. Боклуци такива.

2019.05.29 | 08:13

2

a levco kakvi iznbirateli imate vie kakto i prestapnicite ot grob kato 70 procenta ot balgaria ne e glasuvala bre ti maloumniko ne znaesh li tce izbori sa ligitimni pri 50 procenta plus edin.

123

2019.05.29 | 07:53

1

Смешник...!!!

Добави коментар

Водещи новини