Политолог: Нинова започва прочистване в БСП

  • 27 май 2019 16:38

  • 3085
  • 13
Политолог: Нинова започва прочистване в БСП
© Нова телевизия

Останах с впечатлението, че повечето политически сили сякаш се опитваха да загубят предизборната си кампания, но все пак нека да отбележим, че тези избори не трябва да се приемат като индулгенции, защото никоя партия не получи пълна шестица от избирателите. Такова мнение изказа в студиото на "Плюс-минус" в ефира на Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева.

,,Тези избори показаха също така, че кампанията е много важна. Когато сбъркаш една кампания, то е фатално. Друг е въпросът какво ще спечелиш, ако не я сбъркаш. С вчерашната си победа ГЕРБ успя да си възвърне онези позиции, които беше позагубила покрай скандалите с апартаментите'', коментира тя.

Според нея времето за насрочване на предсрочни парламентарни избори изтече.

,,Изгуби се времето за предсрочни избори. Освен това ГЕРБ са най-силни на местни избори, така че съчетаването на двете неща ще им даде само още сили', добави политологът.

,,Оттук-нататък Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за започва да прочиства партията си. На практика, за да се мине към избор на председател, трябва да се подмени съставът на Конгреса, т.е. "голямата грандиозна победа", която Нинова отчете, сега се изразява в грандиозното разчистване на партията и в крайна сметка тя отново ще стане лидер'', обясни Буруджиева.

Според политическият анализатор Петър Чолаков стратегиите на Нинова не сработиха, а с победата си ГЕРБ успяха да затворят скандала с апартаментите. По думите му големият тест ще бъдат местните избори и също сподели мнението на Буруджиева, че вече е късно за предсрочни избори.

,,За мен най-големият губещ на тези избори се казва Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Когато две години си бил втори шеф в държавата, вицепремиер, непрекъснато си в медиите, да изкараш по-нисък резултат от една жена, която е с повдигнато обвинение и е хваната с пари... г-жа Иванчева направи кампанията си от Сливенския затвор. Виждаме сега колко хора оценяват това, което той е направил като нещо положително'', коментира и социологът Александър Владимиров.

,,Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за досега беше бламирана два пъти. Първо при ситуацията около в-к "Дума", и след това при пренареждането на листата. А Станишев ще бъде още един тежък шамар, защото той ще бъде реалната оценка на членската маса на БСП'', каза в заключение социологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
3085 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 14:51

13
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
Гергов

2019.05.27 | 19:08

12

На всички е ясно, че Гергов е осигурил префернциите за Станишко- къде финансово, къде с натиск. Видя се, че местните структури на БСП куцат, и там определено трябва разчистване от плужеците. Пожелавам успех на Нинова, това ще е успех и за българския народ. Не може една партия да управлява вече 10 години, и да няма алтернатива. Това е уродлива демокрация!

Умник Гюро

2019.05.27 | 18:49

11

В партията на милионерите, сатанистите и кремълските терористи се извадиха кинжалите! Давайте, нещастни комунисти: избийте се до крак!

Българка

2019.05.27 | 18:38

10

Тази Нинова веднага трябва да подаде оставка. Те с Радев са много добри в това да разделят и да владеят,но получиха голям шамар от българите. И това е само началото. БСП е партия,която трябва да се забрани със закон.

чико

2019.05.27 | 18:32

9

Каквото и да прочиства,колкото и да прочиства,изхода в крайна сметка ще бъде смаляване на електората и влиянието на партията и власт през крив макарон.Защо ли?-Ами защото на избори гласува основно членската маса и съмишленици.Когато изгониш старите които "носят партията в кръвта си" остава да разчиташ на младите...Те,обаче,нямат сърце а сметачна машина.Те са кариеристи. Нинова е добър ученик на Костов и не търпи някой да има повече популярност в партията от нея. Това ще и изяде главата,а тя ще изяде партията.Вече го прави като лансира в листата си хора извън партията.

Избирател

2019.05.27 | 16:52

1

Тая прилича на тоя! Поредният прост, нагъл и некадърен социолог!
1. Тая или тоя на снимката забравя, че преди известно време с 95 на 75 партийният съвет наложи Станишев в листата на БСП!
2. Сега вечв самата Нинова НЯМА да оживее какъвто и да е избор камоли да прочиства партията!
3. Партийният живот на Импексовата крадла ще трае точно толкова дълго, колкото е нужно на кукловодите на партия да се разберат за следващия председател! Селянката от Крушовица е бита карта!

1000

2019.05.27 | 18:24

8

Защо си мислите че някой в БКПБСП се е засилил да взима властта и да управлява.Не отчитате ли че БКПБСП отдавна не е партия на работническата класа и на онеправданите а клуб на червените милионери и мафиоти? Как ги виждате червените мафиоти и милионери да провеждат политика ориентирана към социално слабите,онеправданите и класата на трудещите се? Защото те и в новата конституция записаха че "...България е социална държава..." но не си мръднаха пръста за да правят реална социална политика в подкрепа на онеправданите и бедни слоеве на обществото а се заеха с разкостяването и грабежа на останалите предприятия от социкономиката като оставиха някой друг да прави "социалната държава" За тях е по-важно паричните потоци на милионерите им да не спират и да се бият в гърдите по телевизиите като големите защитници на народа...

123

2019.05.27 | 17:42

7

Точно така,но има едно обстоятелство!!Босовете ще се разберат и за крущовскана крадла, а те не обичат да губят...пари и някой ще трябва да връща инвестицията!!Ще се види и чуе скоро за това

Off

2019.05.27 | 17:29

6

Верно е - далаверко не успяха да го хванат с пари, не че не е получавал.

Напутака Мусесака

2019.05.27 | 17:28

5

Ми какво да правя бе , парите от далаверата с Импексите свършват , трябва да се заформи някоя нова далавера и да захлебя , докато все още не съм започнала като баба Цола да се изпускам на трибуната в Посрано 20 .

2019.05.27 | 17:28

4

БСП ОТИДЕ НА БУНИЩЕТО

Уча се !

2019.05.27 | 17:27

3

"Народния артист" Корнелия Нинова, таи не може да разбере, че само с изиграването на сценария, няма как да спечели "публиката" !

Явно е подценила народа или народа я надхитри, а може би и двете !

Резултата обаче е, един и същ и той е, че само с манипулации, неистини и злоба, трудно се печели българина !

Добави коментар

Водещи новини