Николай Облаков: Европейците са "за" ЕС, но не искат той да им се бърка в нещата

Андрей Арнаудов и Николай Облаков коментираха в студиото на izbori.bg на кръстопът ли е Европа.

"Промяната в Европа вече можем да я видим в почти всички държави", коментира Облаков.

Според Арнаудов точен отговор обаче на този въпрос не може да се даде. Нека да направим първо България такава, каквато искаме да я видим, поясни той.

"Не искаме разпадане на ЕС и подобни глупости, които се вменяват днес. Мисля, че българският избирател доста добре го разбира това", заяви Облаков.

Той коментира и разделена ли е Европа и причините да се твърди това.

"Подозирам, че западноевропейците осъзнават по - добре евроизборите от българите. Но това е нормално", каза Арнаудов, а Облаков заяви, че не е съгласен с това твърдение и напомни, че избирателната активност е доста ниска във всички държави в Европа. "Ниската избирателна активност дори е знак, че сме се доближили до Европа", каза той.

На въпрос вярват ли хората в европейските институции, Облаков отговори, че се вярва. "Европейците са "за" ЕС, но не искат той да им се бърка в нещата", обясни той. Арнаудова напомни, че не идеологиите формират целия ни живот, а отделните индивиди.

Малко след 20.00 часа станаха и ясни първите резултати от евроизборите у нас. ГЕРБ - СДС печели европейските избори с близо 30.5% от гласовете на избирателите. БСП остават втори с 23.5%. Третото място е за Движението за права и свободи с 14.0%.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет