Илияна Йотова: В Европа трябва да изпратим грамотни хора, със силна воля за промяна

  • 26 май 2019 18:10

  • 267
  • 1
Илияна Йотова: В Европа трябва да изпратим грамотни хора, със силна воля за промяна
© Пресцентър Президентство

Гласувах за знаещите и грамотни хора, които трябва да изпратим в Европа, а не хора, които вдигат само лозунги. Гласувах за хора със силна воля и кураж да променят Европа, които владеят най-голямото изкуство – да търсят и намират съюзници. Няма значение от коя страна идваш – малка или голяма, важното е да знаеш какво искаш и как да го отстояваш. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред журналисти, след като гласува на изборите за български представители в Европейския парламент, съобщиха от президентския прессекретариат.

 Според вицепрезидента е необходима промяна в европейските политики и тяхното съдържание. Трябват по-координирани политики в сферата на сигурността, на отбраната, на миграцията, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

 На прага сме на приемането на следващата Многогодишна финансова рамка на съюза. От това как ще бъдат разпределени средствата зависи как ще се развива Европа през следващите пет години, заяви вицепрезидентът. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е категорична, че по-лоша от липсата на реформа в Европейския съюз е инерцията, в която той се намира в момента.

На въпрос ще успее ли България да се пребори с "акулите" в ЕС, вицепрезидентът посочи, че това зависи от 17-те българи, които ще изпратим в Европарламента, от правителството и позициите, които отстоява в Съвета, от следващия български еврокомисар. Надявам се следващият български еврокомисар да бъде резултат от публичен дебат, а не кабинетно решение, от което след това да се срамуваме, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Вицепрезидентът посочи, че би било добре той да отговаря за разширяването, предвид успешното Българско председателство на Съвета на ЕС. България е най-добрият посредник между ЕС и страните от Западните Балкани, отбеляза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

 Вицепрезидентът призова всички, които не са гласували, да дадат своя глас, защото "трябва да имаме самочувствието, че ние променяме Европа". Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посочи негативната кампания срещу ЕС като фактор много граждани да не гласуват.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.26 | 18:21

1

Болшевишка свиня.

Добави коментар

Водещи новини