Кандидатите за евродепутати отказаха на „Менса България“ да провери IQ-то им

  • 22 май 2019 14:11

  • 1742
  • 6
Кандидатите за евродепутати отказаха на „Менса България“ да провери IQ-то им
© pixabay

Нито един кандидат за евродепутат не се е включил в призива на „Менса България“ за проверка на коефициента на интелигентност. Традиционно преди избори от дружеството отправят покана към участниците в надпреварата да проверят IQ-то си.

„Много от кандидатите за Европейски парламент заявиха желание за участие, но на обявената дата за попълване на теста не дойде никой. След като кандидатстват да представят българите в ЕП, би трябвало да покажат личностните си качества. За да успеят на вота, трябва да знаем кого избираме“. Това коментира пред БНР Христо Радков, зам.-председател на „Менса България“.

„Високият интелект не е задължителен за политиците, но има задължителен минимум. Един политик, на който народът му е гласувал доверие, трябва да е в горната една четвърт на обществото по интелект, за да има възможността да мисли. Ако той не може да мисли, няма значение какво образование има, какво възпитание има, от какво семейство е. Ако неговият компютър не работи, то той не може да вникне в проблема. Не е задължително политиците да са членове на „Менса“, понякога твърде много високият интелект пречи“, заяви той.

Радков сподели, че предизборната кампания за евровота не му е харесала, защото нито е видял личностите качества на кандидатите, нито е разбрал какво ще правят в Европарламента.

„Повечето казаха, че ще се борят с корупцията в страната. Но това е невъзможно, защото Европарламентът управлява единната политика на Европа, а не персонално вътрешната политика на всяка страна. Имам образен пример за това – по същия начин един човек, на който жена му му изневерява, може да свика общо събрание на блока, за да му решат проблема. Европа я интересува България да е приобщена, да следва директивите и да върви в единния съюз“, обясни Радков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1742 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
това не е важно

2019.05.22 | 14:20

1

ТРЯБВА САМО ДА СА ВЕРНИ НА ЦИОНИСКИТЕ НИ ГОСПОДАРИ. ДА УЧАСТВАТ ВЪВ УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОСТ .МОГАТ ДА КРАДАТ НА ВОЛЯ.

Българка

2023.01.24 | 13:47

6
Вие се научете първо да пишете грамотно и после плюйте по когото и да било.
Пффф

2019.05.22 | 17:27

4

Пффф хахааа бати простотията,освен мечки у горътъ ,друг се не види

Пипи

2019.05.22 | 19:58

5

Те трябва да се подлагт на тест и за влизане в българския парламент. Всяка година има депутати с фалшиви дипломи !!! Законите се гласуват от тъпи парчета !

RMM

2019.05.22 | 14:29

3

Нали тиквения примиер каза, че няма корупция, срещу каква корупция ще се борят тези евродепутати? А и за теста е ясно защо не са го направили - ще са в долната 1/4 максимум, ако изобщо успеят да го минат.

Гост

2019.05.22 | 14:21

2

Менса (лат. mensa=маса) би трябвало да мери размера на коремите на депутатите, а не интелекта! Поне от семантична гледна точка според името на организацията!

Добави коментар

Водещи новини