Увеличава се числеността на персонала в ИА ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

  • 13 март 2019 13:17

  • 206
  • 0
Увеличава се числеността на персонала в ИА ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“
© Novini.bg

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ИА ОП НОИР). Изпълнителната агенция е второстепенен разпоредител с бюджет към Министерството на образованието и науката и изпълнява функциите на Управляващ орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 - 2020 г.

С изменението на Устройствения правилник числеността на персонала в изпълнителната агенция се увеличава с 9 щатни бройки на сътрудници по управление на европейски програми и проекти. Те ще подпомагат дейността на Управляващия орган при управлението на инфраструктурни проекти, финансирани по приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие“, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Чрез тази нормативна промяна ще се гарантира изпълнението на препоръката на Европейската комисия за дългосрочно изграждане на административен капацитет на Управляващия орган чрез привличането на квалифицирани експерти с опит в областта на изграждането и модернизацията на инфраструктурни обекти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини