ГЕРБ срещу БСП - какво показва социологията на залите?

Последната седмица се очертава като най-наситената с активности от началото на кампанията за евроизборите. Освен пред телевизионния екран, основните политически сили и анализаторите измерват как се движат и по места, при срещите си с избиратели, пише topnovini.

Вчера Видин бе арена на истинска политическа битка, след като в един и същи ден двете основни партии организираха събития в града.

“Видин с мощна подкрепа за БСП и Сергей Станишев” - така се нарича албумът със снимки, който лидерът на ПЕС е споделил в личния си профил. От внимателно подбраните кадри се вижда, че празните места в залата са малко и повечето от тях са “покрити” с балони.

Запознати твърдят, че този приом Столетницата използва и в други събития от кампанията си.

Кадри от местна кабелна телевизия обаче показват, че всъщност празните места в залата са доста повече.

„Г-н Станишев, очакваме от Вас да защитавате нашите интереси в Европейския парламент. Трябва да останете там, за да върнете Северозапада на мястото, което му се полага”, заявили са присъстващи по време на срещата, става ясно от думите на самия Станишев.

“В цяла България върви процес на западане и обезлюдяване с концентрация на населението само в няколко големи центрове”, твърди още в поста си лидерът на ПЕС. Видно от кадрите обаче - обезлюдяването личи предимно при събитията на партията, която го е издигнала.

В същия ден, в същия град и управляващите от ГЕРБ правят акцентно събитие, този път - в по-голяма зала, при по-голяма запълняемост на местата.“Няма как Франс Тимерманс от ПЕС да дойде в България, защото той е нежелан от БСП. Знаем и каква беше драмата с мястото на Станишев в тяхната листа. Нашите кандидати за евродепутати бяха избрани от структурите ни в цялата страна и получиха силната подкрепа на кандидата на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер” това е заявил Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред над 1000 души във Видин по време на срещата, на която е присъствала и бившият министър и настоящ кандидат за евродепутат Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

“Споделих, че е редно да попитаме Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, който по същото време бе в друга зала във Видин - защо при тяхното управление ни спират еврофондовете, защо правителството на ГЕРБ завари два пилона в река Дунав и един почти провален проект за Дунав мост 2?”, отбелязва още Цветанов в профила си.

Макар Видин да е един от най-сложните региони във всяка предизборна кампания, вчерашният ден показа  значително по-голям интерес към събитието на управляващите, отколкото към срещата със Станишев. Дали причината е в разногласията между лидера на ПЕС и Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за или поради друга причина - предстои да видим в неделя.

 

Коментари

 1. 2019.05.21 | 13:58

  ГЕРБ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА.НЕ СЛУЧАЙНО ГИ НАРИЧАТ ШАЙКА.ПИТАЙТЕ ЛУДОТО ТОНИ.СЕГА БОКО ГО Е ПРИБРАЛ ПОД КРИЛОТО СИ,ЗА ДА НЕ ПИШЕ ПОВЕЧЕ ЗА ШАЙКАТА.

  1. 2019.05.21 | 17:08

   кажи нещо и за ЛУДОТО ЛЕНЧЕ...

 2. 2019.05.21 | 14:14

  Никой вече не иска да е комунист-социалист... Защото тези думи означават също терорист, престъпник, лъжец, клеветник, мошеник и крадец!

  1. 2019.05.21 | 17:05

   и НИКОГА НЯМА ДА БЪДА, аз съм просто ЧОВЕК...

 3. 2019.05.21 | 14:54

  ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

  1. 2019.05.21 | 17:01

   това вече сме го слушали, хайде да смениш плочата...

 4. 2019.05.21 | 14:51

  До втория:Колко ти плащат да пишеш навсякъде едни и същи излияния?! Явно си много тъп.

  1. 2019.05.21 | 14:53

   ТРУДНО Е ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ВТОРИ ИМАШ ПРЕДВИД.НЕ ЗНАМ КОЙ Е ТЪП,НО ЗАЩО НЕ ПИШЕШ ДИРЕКТНО ПОД КОМЕНТАРА,КОЙТО ВИЗИРАШ?

 5. 2019.05.21 | 13:19

  Много от дъртаците с бетонни глави вече са 2 метра под земята, комунизмът затрива животи.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет