Бургаският кандидат за евродепутат Ивелина Василева: Сега в гр. Камено работи европейският фонд „Солидарност“

  • 12 май 2019 15:59

  • 360
  • 2
Бургаският кандидат за евродепутат Ивелина Василева: Сега в гр. Камено работи европейският фонд „Солидарност“
© ПП ГЕРБ

„Много неща ни обединяват – ние сме от един регион и имаме виждане как искаме той да се развива. Без взаимодействие между местната власт, правителството, Народното събрание и европейските институции, това трудно ще се случи. Целта ни е една – да продължим да утвърждаваме ролята на България в Европейския съюз. Европа не е нещо далечно, ние сме Европа, Камено е Европа. Доказваме го с политиките, които прилагаме“. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва на среща с жителите на Камено. Тя се проведе в залата на читалището в присъствието на кмета Жельо Вардунски и председателя на Общинския съвет Радослав Балтаджиев.

„Бяхме заедно, преодолявайки сериозните щети от наводненията през есента на 2017 г. В тази тежка ситуация се прояви в голяма степен европейската съпричастност – средствата за справяне с бедствията бяха отпуснати от европейския фонд „Солидарност“, припомни Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. Към момента с отпуснатите средства по този фонд се извършва ремонт на пътя Полски извор-Черни връх. След него ще стартира рехабилитиране на отсечката Константиново-Ливада.

Сред обсъдените теми бе и проектът за обхода на Камено, който в момента се проектира и се очаква да стартират строително-ремонтните дейности.

„Това е проект, за който много настоявахме да се случи пред МРРБ и АПИ, защото знаем от какво знаечение е той за всички жители на Камено. Най-важна за нас е грижата за хората – нашата цел е в Европейския парламент да работим за това вие да се чувствате сигурни и да живеете в стабилна Европа. За това работим и ние с колегите ми, народните представители от ГЕРБ в региона“ , допълни кандидатът за евродепутат.

Василева коментира промяната на града и населените места в общината по време на мандата на кмета Вардунски. „Местните хора могат най-добре да оценят промяната, която настъпи - благоустроената среда, проекти за подобряване на състоянието на уличната мрежа, на детските площадки. Предстои и старта на големия проект с отпуснати средства от правителството – за цялостна реконструкция и преобразяване на централната част на Камено“, заяви тя по време на дискусията с местните жители.

Сред целите, които Ивелина Василева посочи като приоритетни, са и постигане на доходи, равни на средноевропейските. Тя коментира, че в последните години са се подобрили финансово-икономическите показатели в страната, има увеличение на средната и минимална работна заплата.

„Хората искат още напълно справедливо. Необходима е подкрепа за малките населени места, за земеделието и други сфери. Като човек, работил в сферата на европейските програми и въпроси, както и в тясната сфера на околната среда, знам колко е важна тази тема за Камено. Имаме добро взаимодействие при работата по екологични проекти с общината. Срещам подкрепа и разбиране във виждането, че чистата и здравословна среда, е най-важната за децата ни. Това е и моята кауза. Аз съм от Бургас и имам амбицията да заложа специален фокус върху Черноморския регион и областта. Знам какъв потенциал има тя, но без лоби и представителство в Европейския парламент, по-трудно ще вървим напред. Бъдете активни на предстоящите избори на 26 май и дайте своята подкрепа всичко това да се случи“, каза Василева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
360 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ШИБАНИЯ ПЛАТЕН САЙТ

2019.05.12 | 16:50

1

НА КРАДЛИВАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА.

Зузу

2019.05.13 | 12:44

2

Са БСП + ДПС

Добави коментар

Водещи новини