Цветанов: Ако всички не гласуваме на 26 май, рискуваме да оставим на случайността бъдещето на България и на ЕС

22 април 2019 21:15

Цветанов: Ако всички не гласуваме на 26 май, рискуваме да оставим на случайността бъдещето на България и на ЕС
© Фейсбук
79 0

Ако всички не гласуваме на 26 май, рискуваме да оставим на случайността бъдещето на България и на ЕС. След края на европейските избори ние ще направим анализ на активността и на обществената подкрепа към всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник. Така ще бъдем сигурни, че за местния вот ще направим най-добрите предложения за управници. Това заявих тази вечер пред 500 души в Добрич по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ. 

Това написа на личната си страница във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Ето какво още сподели той:

"На събитието присъстваха още народните представители вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ГЕРБ, и Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, както и членове на областното ръководство на партията.

Подчертах, че от резултата на европейските избори ще зависи каква ще бъде подготовката ни за предстоящия местен вот през есента на 2019 година. Обясних, че местните избори дават най-пряко отражение на нагласите в обществото. Не смятам, че днес жителите на Добрич са доволни от работата на кмета. Не смятам, че в останалите общини, с изключение на Шабла, хората са доволни от местната власт. Споделих увереността си, че Добрич се нуждае от промяна на местните избори и тази промяна може да започне още с изборите за ЕП.

Заявих категорично, че при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов икономиката е в подем, приходните агенции работят отлично и това дава възможност за отделяне на допълнителни средства за реализирането на различни проекти, които развиват и модернизират българските населени места. Правителството отпусна 1,35 млрд. лв. за изграждането на АМ „Хемус“, този процес вече е необратим. Сигурен съм, че магистралата ще даде тласък в развитието на Северна България.

Споделих, че в момента страната ни води заключителни преговори за построяването на завод за автомобили в България, което ще даде изключително голям икономически растеж и ще разкрие хиляди нови работни места.

Пред всички присъстващи напомних, че в новия финансов програмен период се очаква европейският бюджет на България да стигне 18 млрд. лв. – с 4 млрд. лв. повече от досегашния. Обясних, че това е най-високият бюджет откакто сме в ЕС и тези средства ще отидат за българските общини и за подобряване на средата за живот в тях".

Филип Епитропов
79 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини