БСП ще утвърди листата си за евроизборите

  • 14 април 2019 07:24

  • 1997
  • 4
БСП ще утвърди листата си за евроизборите
© Булфото (архив)

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. То ще започне в 11.00 ч. в зала „Александър Лилов“ в централата на партията и ще бъде закрито за медиите.

Пленумът трябва да подреди и утвърди листата на коалиция „БСП за България“ за членове на Европейския парламент. На предходното заседание на 17 март Пленумът избра Елена Йончева за водач на листата. По първа точка лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за ще представи своя доклад за актуалната политическа обстановка.

На вниманието на Пленума се поставя и информация за проведени разговори с политически партии и неправителствени организации, както и решение за сключване на двустранни споразумения за подкрепа за евровота на 26 май. Основа за взаимодействие е предизборната платформа „Визия за Европа. За социална Европа на гражданите и народите, срещу неравенството и бедността", приета от БСП на Конгрес на 26 януари.

Партиите и организациите, изразили желание за подкрепа, без да влизат в коалицията "БСП за България" и без да имат свои представители в листата, са 11: Партия „Движение за радикална промяна - Българска пролет“; Българска земеделска партия; Общонароден комитет за защита на националните интереси; Политическа партия „Европейска сигурност и интеграция“; Политическа партия „ПОДЕМ“; Съюз на пенсионерите - 2004; Национален синдикат „Защита“; Партия на българските комунисти; Конфедерация на обществените организации от сигурността и отбраната; Съвет на европейската научна и културна общност и Отечествен съюз. Дневният ред на Националния съвет предвижда и точка „Разни“.

Филип Епитропов
1997 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
казах

2019.04.14 | 07:35

1

Изритайте станишко.

До казах

2019.04.14 | 09:09

4

Като изритат Станишев, какво ще се оправи в партията ?

Какво се оправи в БКП, като изритаха Тошо ?

Не е въпроса, да махнеш някой !

Върпоса е, кой ще сложиш !

Същото важи и за партиите и управляващите !

Ако тези, дето едват, не са по-добри, по добре да не идват !

С две думи, не разваляй, ако не можеш да построиш !
Ловецът на комунисти

2019.04.14 | 09:05

3

Да ви е.ба майката грозни, крадливи, червени вещици.

степан

2019.04.14 | 08:31

2

Все нови БКП организации как само са яхнали националистическия ни идеал и до него да се докопат .интернационала не свърши работа,ЕС и той като велосипедна гума на бабини зъби издиша дай сега национални идеали тото политика след това мъгла.

Добави коментар

Водещи новини