Синдикатите и ръководството на "Ел Би Булгарикум" подписаха нов колективен трудов договор

  • 17 септември 2024 15:34

  • 264
  • 0
Синдикатите и ръководството на "Ел Би Булгарикум" подписаха нов колективен трудов договор
© Министерство на икономиката

В продължение на поетите от министъра на икономиката и индустрията д-р Петко НиколовПетко НиколовПетко Николов е назначен за министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет с ангажименти към работещите в „Ел Би Булгарикум“ за подобряване на условията на труд и заплащане, ръководството на компанията и представителите на всички синдикални дружества подписаха нов колективен трудов договор за следващите две години. С него двете страни се споразумяват да обединят усилия за повишаване на производителността на труда, за реално нарастване на средствата за работна заплата, подобряване на безопасните и здравословни условия на труд и на условията за социална дейност, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

Председателите на трите синдиката в „Ел Би Булгарикум“ и ръководството се подписаха и под ангажимент за максимално запазване на работните места, повишаване на квалификацията на персонала, модернизация на компанията. Запазени са социалните придобивки, сред които допълнително медицинско обслужване, допълнителен платен годишен отпуск за майки с деца, средства за транспорт, увеличена е паричната помощ за новородено дете на служител, остават обезщетенията при уволнение на дългогодишни служители, средства за облекло, допълнително месечно възнаграждение за придобити научни степени и др.

„Постигнахме много добри резултати в преговорите с ръководството, имаме социални придобивки, с които можем да се гордеем“, коментира председателят на Синдикалната организация към Асоциацията на демократичните синдикати в „Ел Би Булгарикум“ – гр. Видин Петър Петров. Той припомни и че синдикатите са успели да постигнат и добро увеличение на заплатите на работниците и учените в компанията. 

Министър Николов обеща повторно увеличение на заплатите в "Ел Би Булгарикум" във Видин

„Успяхме да запазим колективния трудов договор, който е един от най-добрите. Хората са доволни, защото ръководството на дружеството отговори на нашите искания“, каза и председателят на Синдикалната организация към Федерацията на независимите синдикални организации от хранителната промишленост – КНСБ в гр. Видин Иван Спиридонов.

Председателят на Синдикалната организация към Федерация „Хранителна промишленост“-КТ Подкрепа в „Ел Би Булгарикум“ – София Михаела Михайлова благодари на ръководството за разговорите, преминали в дух на разбирателство. Тя постави акцент на продължената традиция за допълнително медицинско обслужване за служителите на компанията.

„Постигнахме добри резултати, доволни сме от преговорите с ръководството“, коментира и председателят на Синдикалната организация към Асоциацията на демократичните синдикати в „Ел Би Булгарикум“ – гр. София Валентина Павлова.

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков също благодари на представителите на синдикатите за конструктивните преговори. „Ценя знанията и уменията на всеки в екипа. След подписването на колективния трудов договор усилията на всички ни са насочени към постигане на новите цели, които сме заложили“, коментира той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини