Искат увеличение на парното в Пловдив с 13%

  • 16 май 2024 10:09

  • 172
  • 1
Искат увеличение на парното в Пловдив с 13%
© Novini.bg/ Canva

ЕВН Топлофикация иска увеличение с 13% на парното и топлата вода в Пловдив от 1 юли. Намерението се базира на оперативни разходи, отчитащи инфлационните индекси, ремонтна програма в размер на 1.3 милиона лева и най-важното - цената на природния газ, не само настоящата, а и прогнозната.

ЕВН Топлофикация бе едно от трите дружества, които сложиха гриф „поверително“ на заявленията си за цени, които депозираха пред КЕВР. Останалите тецове открито посочиха предложенията си за ценови корекции в проценти и номинал. Така, чисто документално, цената на услугата остана тайна.

Пред „Марица“ обаче от компанията обясниха, че още в края на март публично са съобщили за намеренията си. Ако предложението се приеме от КЕВР, крайната цена на топлинната енергия за клиентите от Пловдив би станала 156.94 лв./МВтч. 

От документацията на регулатора става ясно, че парното в някои градове ще поевтинее, а в други драстично ще поскъпне. Пловдив остава в „златната среда“. Така например столичната Топлофикация се кани да свали тарифите с почти 30 на сто. Намалението в Плевен е още по-голямо, малко над 42 процента. На другия полюс отиват обаче тецовете в Бургас (увеличение с 24%) и Велико Търново, където цената ще скочи с цели 60%.  

КЕВР ще каже последната си дума за цената на парното до 30 юни. 

Поевтиняване на парното и топлата вода предлага "Топлофикация София" от новия ценови период

Последвайте канала на

Радина Лазарова
172 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:08

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­и­­­ ­м­­­о­м­и­­­ч­­е­­­т­­а­ ­в­­­и­­­ ­­­о­ч­­­а­­­к­­в­­­а­т ­-­­ X­­­1­­­8­­­.­­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини