Българският транспортен сектор изискава незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

  • 24 април 2024 13:08

  • 596
  • 3
Българският транспортен сектор изискава незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген
©

Докладът за състоянието на българската транспортна индустрия, описващ значителните икономически загуби, причинени от забавянето на включването на България в сухопътния Шенген, е бил представен на заседание на експертната група при Дирекция "Мобилност и транспорт" на Европейската комисия. За този доклад от novini.bg вече писахме. Той е разработен съвместно със Съюза на международните превозвачи и е оценен от кабинетът на еврокомисаря по транспорт - Адина Валеан, като много важен и конкретен. Европейската комисия за пръв път получава достоверни данни за преминаването по сухопътните граници от страна на България.

Последвалите дискусии с експерти от кабинета на еврокомисаря показват ясен интерес и готовност за дискусия по изложените проблеми.

Николай Рашков: Транспортният бранш има нужда от представителност и хора с експертиза по темата

“Представителите на Европейската комисия задаваха конкретни въпроси и изразиха твърда воля за търсене на решения на проблемите, описани в доклада.“ Това четем във фейсбук пост на българския представител в експертната група към ЕК Николай Рашков Николай Рашков Николай Рашков е български делегат в Експертната група за международен транспорт към.

Въпреки че реалният пробив в политиките може да отнеме време, тези разговори са първата стъпка към разбирането и адресирането на специфичните трудности, с които се сблъсква българският транспортен сектор в контекста на европейските регулации.

Това развитие подчертава значението на пряката комуникация и взаимодействие с европейските институции за представяне и разрешаване на национални проблеми, които имат широк икономически и социален отзвук, казва още в поста си експертът.

Последвайте канала на

Novini.bg
596 3

Коментари 3

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.04.24 | 15:06

3
ВЪН ОТ ТОЗИ КРАДЛИВ ПАГУБЕН СЪЮЗ !!!
абе споко

2024.04.24 | 14:40

2
щъ стане далъверата надиплихте ли комисионната

2024.04.24 | 14:26

1
БЕЗ ПП-ДБ НЯМАШЕ ДА ИМА НИКАКЪВ ШЕНГЕН, АКО ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ПАК НЯМА ДА ИМА.

Добави коментар

Водещи новини