Скоро отпада нощната тарифа за тока – какво предстои

  • 08 април 2024 10:09

  • 1225
  • 2
Скоро отпада нощната тарифа за тока – какво предстои
© Novini.bg/ Canva

Потреблението на нощен ток е 25,4 на сто от цялото потребление на електроенергия в страната. Това съобщава министърът на енергетиката в оставка Румен Радев в отговор на депутатски въпрос, предаде Pariteni.bg.

От министерството са изискали данните от трите електроразпределителни дружества.

Нощната тарифа за ток отпада от 1 юли. А колко ще плащаме?

Според тези на „Електроразпределение юг“ потреблението на електрическа енергия на нощна тарифа от битовите клиенти е 26 на сто от общото потребление на ток. Битовите клиенти, които заплащат над 25% от потреблението си по цени на нощна тарифа, са 45 на сто от всички клиенти на дружеството уточняват от там.

По данни на „Електрохолд Продажби“, което отговаря и за София, 24,9% е делът на потребление на нощния ток от общия. Битовите клиенти пък, при които над 25% от сметката име е за по-евтин нощен ток, са 49,3 на сто от всички.

От „Електроразпределение Север“ посочват, че 25,2% е делът на тока на нощна тарифа, които ползват абонатите им, като за 41% от тях над 25 на сто от сметката им е именно от евтиния нощен ток.

Припомняме, че според промените в Закона за енергетиката от 1 юли ще отпадне нощната тарифа за битовите абонати. В момента тя е близо два пъти по-ниска от тази на дневния ток

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1225 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:55

2
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­­и­ ­­­м­­о­м­­и­­­ч­­е­т­­­а­­ ­­в­и­ ­о­­­ч­­а­­­к­­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­1­­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.04.08 | 11:19

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини