Къде у нас не е възможно да плащаме с карта

  • 29 март 2024 11:59

  • 570
  • 1
Къде у нас не е възможно да плащаме с карта
© Novini.bg/ Canva

Плащането с карта е невъзможно в нито една пощенска станция у нас, стана ясно от отговор на министъра на транспорта в оставка Георги Гвоздейков на депутатски въпрос, предава сайтът Pariteni.bg.

Поставянето на ПОС терминални устройства е платежна услуга, за което е необходима регистрация като платежна институция и получаване на лиценз за предоставяне на платежни услуги. БНБ издава този лиценз.

Но „Български пощи“ не разполага т такъв и не може  да ползва самостоятелно услугата „Плащане чрез ПОС терминал при търговец, след плащане на стоки и услуги при същия търговец“, обяснява транспортният министър.

Над 15 млн. лв. са платени чрез ПОС терминал в офиса на НАП в Търговище през 2023 г.

В тази връзка дружеството е провело срещи с представители на редица банки, на които са обсъждани възможностите да поставяне на ПОС терминални устройства в пощенските станции с повече трансакции и респективно очаквания за по-голям брой плащания с карта. Засега обаче договореност с банка не е постигната, пише Гвоздейков.

По думите му от технологична гледна точка има възможност за заплащане на услугите, извършвани от „Български пощи“, чрез ПОС терминал. В договорите за инкасиране на суми за битови сметки няма клаузи, ограничаващи използването на такива устройства в пощенските станции.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
570 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.29 | 12:24

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини