Газовият интерконектор с Гърция отличен като успешен проект за енергийна диверсификация в ЕС

  • 14 март 2024 16:40

  • 207
  • 8
Газовият интерконектор с Гърция отличен като успешен проект за енергийна диверсификация в ЕС
© ГЕРБ

Междусистемната газова връзка Гърция-България е пример за инвестиция с принос за стратегическите цели на ЕС за автономност на енергийните доставки и диверсификация на източниците.

Това се казва в Доклад за изпълнението на кохезионната политика на ЕС за 2014 - 2020 г., приет с мнозинство от 433 гласа на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. „Газовата връзка с Гърция не е просто един европейски проект, а доказателство, че в кохезионната политика печелят всички“, коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна след представянето доклада в Страсбург и добави, че „250 млн. евро зачеркнаха нуждата от руски газ и осигуриха на европейците достатъчно гориво за зимата. Радвам се, че началото на този проект бе положено още през 2019 г., преди служебните правителства, защото иначе надали щяхме да видим неговия щастлив край“. 

НС прие решение относно Вертикалния коридор на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова

Докладът на Комисията по регионално развитие се счита за ключов документ в края на мандата на настоящия състав на Европейския парламент. В него се обобщават резултатите и предизвикателствата в изпълнението на европейската политика за сближаване на регионите и се извеждат 85 препоръки за бъдещето на кохезионната политика. Сред най-значителните от тях се изтъква необходимостта в следващия дългосрочен бюджет на Европа в направлението за сближаване да бъдат отделени целеви средства за превенция и за справяне с кризи, породени от природни бедствия, както и експертна и техническа помощ за малките населени места при 100% европейско финансиране. Призовава се за по-голяма роля на местената власт в процеса на взимане на решения, като се предлагат конкретни мерки за въвличане на кметовете от най-ранна фаза на планирането, така че инвестициите да следват нуждите на регионите и да бъдат съобразени с техните специфични потребности.

През последната година Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна оглави специална група за мониторинг на кохезионната политика в Европейската народна партия. В качеството си на координатор на ЕНП в Комисията за регионално развитие и председател на групата за мониторинг той ръководи няколко мисии за посещение на европейски проекти на терен и разговори с представители на местите и националните власти в различни точки на Европа. Очаква се Групата за мониторинг да проведе мисия и в България в края на месец април.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
207 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
КОЛКО ТИРА ПОЛЗВАТ МАГИСТРАЛАТА

2024.03.14 | 18:59

5
ПЛОВДИВ БУРГАС ОТ СЕПТЕМВРИ ДО ЮНИ НА ДЕН? :)
AH MAK

2024.03.14 | 19:26

8
ДАЙ НЕКОЯ СНИМКА СЪС СЛАВЯНИТЕ У СЛАВЯНОВО ;)
МОЖЕ ДА СИ ИДЕШ ДО СЕЛО

2024.03.14 | 19:10

7
ПРЕЗ ЯМБОЛ КЪЗЛЪРЪ, ЕЛХОВО, ХАРМАНЛИ ДА ВИДИШ И САМ :)
ИМА КАМЕРИ ДА БРОЯТ

2024.03.14 | 19:00

6
ЗНАЧИ ЗНАЕТЕ ТОЧНО :)
КОНЕКТОР ИМА

2024.03.14 | 18:50

2
ГАЗ НЯМА :)
ТУКА 1 ФИРМА

2024.03.14 | 18:56

4
ИСКА ДА ВИ ПОСТРОИ ОЩЕ 5 КОНЕКТОРА. ЗА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ :)
ОТКЪДЕ ТОЧНО

2024.03.14 | 18:52

3
ЩЕ ВКАРАТЕ ГАЗ? ОТ ЛУНАТА? :)

2024.03.14 | 16:54

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини