Министърът на икономиката призова студенти от Варна да останат в България

  • 16 февруари 2024 11:29

  • 208
  • 2
Министърът на икономиката призова студенти от Варна да останат в България
© Булфото

Прогнозата за 2% ръст на икономиката се запазва, като тя беше потвърдена от последните данни, които бяха изнесени. Това съобщи днес във Варна министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за.

По думите му очакванията са да се запази и инвестиционният интерес към България.

Запазваме позитивизма, като отчитаме динамиката на световните пазари и това, че ключови наши икономически партньори влизат в рецесия, посочи той и уточни, че това е една от причините страната ни да търси алтернативни пазари, включително и отвъд океана и в Азия.

Богданов, който се срещна с академичното ръководство, преподаватели и студенти на Икономическия университет във Варна, каза, че за министерството е важно да сподели опита и причините, поради които студентите трябва да остават и да се развиват в България.

Министър Богдан Богданов ще бъде на работно посещение във Варна

Той допълни, че се дава възможност на младите хора да работят и в държавни предприятия, които имат огромен потенциал, както и в структури на Министерството на икономиката. Министърът коментира, че младите хора имат бъдеще в страната, защото България се развива в правилната посока, индустрията ѝ работи, икономиката ѝ тепърва ще расте.

Имаме нужда от тези хора, за да продължим този тренд, обобщи Богданов, цитиран от БТА.

По късно днес министърът ще има работна среща с кмета на Варна Благомир Коцев и с председателя на Общинския съвет, на която ще обсъди връщането на акциите на Пловдивския Панаир от Община Варна на държавата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СИЛИКОНОВИ ЛАЙ НА

2024.02.16 | 12:04

2
И ЛАЙ НА ОТ КОЛХОЗНА С ВИНЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ ГЯУР :)

2024.02.16 | 11:52

1
Те студентите от това село няма шанс за чужбина така или иначе освен като камериери и сервитьорки

Добави коментар

Водещи новини