Първата подадена данъчна декларация в офис Търговище е за облекчения за деца

  • 12 януари 2024 12:40

  • 627
  • 1
Първата подадена данъчна декларация в офис Търговище е за облекчения за деца
© Pixabay

Първата данъчна декларация в офиса на Националната агенция за приходите в Търговище е за облекчения за деца. Общо 13 души подадоха данъчни декларации в първия ден от данъчната кампания 2024 г., която започна на 10 януари. Това съобщи говорителят на приходната агенция в областния град  Вилгения Илиева, предаде БТА.

Първата годишна данъчна декларация е подадена на място в офиса и е от баща на непълнолетно дете, който иска да се възползва от данъчно облекчение за деца. В първите часове бяха подадени още близо десет формуляра на място в салона за обслужване на клиенти, както и четири декларации през Портала за електронни услуги на НАП. Първата онлайн декларация е подадена с персонален идентификационен код (ПИК) от майка на две непълнолетни деца, която също иска да се възползва от правото за ползване на данъчни облекчения за деца, разясни Илиева. 

От приходната агенция в Търговище напомнят, че декларации могат да се подават онлайн с ПИК или електронен подпис, на място в офисите на НАП и по пощата като писмо с обратна разписка.

През миналата 2023 г., от общо приети над 9500 декларации, близо 8000 са подадени по интернет чрез ПИК и КЕП. 

Напредваме в е-услугите: НАП разкри подробности за новата данъчна кампания

Последвайте канала на

Десислава Станева
627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 14:44

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини