Енергийният експерт Красимир Манов: Трябваше да си вземем рафинерията на "Лукойл"

  • 18 октомври 2023 20:55

  • 2226
  • 5
Енергийният експерт Красимир Манов: Трябваше да си вземем рафинерията на "Лукойл"
©
Слушай новината Слушай новината

Енергийният експерт Красимир Манов заяви в предаването "Денят ON AIR", че процесът с продажбата на рафинерията на "Лукойл" в Бургас върви още от пролетта.

"Най-вероятно ще се случи. Колкото и да ми е неприятно, трябва да се съглася с президента. Оказва се, че едни шарлатани, които той ни ги доведе, се представиха по най-безобразния начин. Това граничи с национално предателство. Скритият премиер Асен Василев върши глупости. Накрая България вероятно ще плаща огромни суми, ще ги плащаме всички ние", коментира той.

Манов припомни, че е предложил рафинерията да бъде национализирана. Ако това нещо е било сторено, нямаше да имаме проблеми с дупки в бюджета, смята експертът.

“Лукойл”: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас

"Лукойл" е златната кокошка на българската икономика. Да имаш рафинерия е машина за пари, печалбите са огромни. Трябваше да си вземем рафинерията. Всички, които са управлявали, работят в полза на Русия - в този случай с "Лукойл". Асен Василев е техен човек, те нищо няма да направят срещу "Лукойл". Рафинерията е на световно ниво и е доста скъпа. Можеше директно да я приберем, без да им платим нищо", категоричен е Манов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му идеята на дерогацията е, че трябваше да плащаме с 0,80 - 1 лев по-малко за литър бензин и дизел. 

"Става въпрос за видимия провал на един финансов министър - Асен Василев. Всички му казваха, че няма да можем да вържем бюджета. Ето го резултата, чуди се откъде да ги вземе тези пари. С половин уста изплака, че ще взимаме нов външен дълг. "Газпром" мислят 1000 години преди Асен Василев. "Газпром" няма да му плати, а скандалът тепърва ще се разраства. Асен Василев е в безизходица, ще му махнат главата в парламента. Некадърни са и не могат да управляват, тези хора ще ни вкарат в международни скандали, виждате реакциите на Унгария и Сърбия", каза още Манов.

Според него "Булгартрансгаз" е тотално декапитализиран и в огромни дългове. Гостът увери, че като количество газ няма да имаме проблеми да си подсигурим отоплението тази зима. 

Красимир Манов е на мнение, че въглищната ни енергетика трябва да работи колкото може повече, а производството на фотоволтаиците в момента е нула.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2226 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.19 | 01:05

5
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.19 | 01:01

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.19 | 00:18

3
Тва да не му е бащиния, Разстрел за национално предателство.

2023.10.19 | 00:17

2
Защо интелигентни хора не са допускани до политиката? Защото трудно ще ги командват отвън.

2023.10.18 | 21:26

1
Кой да я вземе бе шарлатаните ли д ви и експертите прости

Добави коментар

Водещи новини