“Лукойл”: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас

  • 18 октомври 2023 19:21

  • 2279
  • 7
“Лукойл”: Не водим преговори за продажба на рафинерията в Бургас
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Не сме получавали предложения за продажба на рафинерията в Бургас и не водим никакви преговори по въпроса. Това се казва в позиция, разпространена от агенция "Блумбърг", на “Литаско” - дъщерната компания на “Лукойл”, която е собственик на завода в Бургас. 

Изявлението на компанията е в отговор на интервю на финансовия министър Асен Василев пред “Файненшъл таймс”. Пред изданието той казва, че правителството имало индикации, че “Лукойл” е започнал процедура по продажба на рафинерията в Бургас и дори имало вече проявен интерес от кандидат-купувачи.

Асен Василев: „Лукойл Нефтохим” е в процес на продажба

От "Литаско" обаче казват, че не са назначавали публична или частна организация да търси потенциални купувачи или да води преговори за продажба.

“Лукойл Нефтохим Бургас” АД е дружество, разположено в страна-членка на ЕС, която е собственост на швейцарска компания, какво е “Литаско”. Според европейското законодателство по защита на частната собственост, както и обичайните бизнес практики, всяко намерение за закупуване на актив, принадлежащ на друга компания, трябва първо да бъде обсъден между контрагентите и само след това с властите на страната, където активите се намират”, се посочва още в позицията на “Литаско”.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2279 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.10.19 | 01:02

7
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.18 | 20:38

6
миграция от dbase , MS SQL до новият AWS-Google-Oracle няма как да стане мрежово : заради огромни разлики помежду RFC761 и съответно RFC9293.

2023.10.18 | 20:10

5
e vie ne vodite no na pe dalat asenkia mu se iska da vi prodade ta da gushne komisionni ha sazjalete go pe dalat

2023.10.18 | 20:10

4
e vie ne vodite no na pe dalat asenkia mu se iska da vi prodade ta da gushne komisionni ha sazjalete go pe dalat
Георги Илиев Митев

2023.10.18 | 20:03

3
Значи ще чакате да го национализират комунистите , които и до ден днешен ни управляват.

2023.10.18 | 19:51

2
поради фактът че ЕСГРАОН-сите се поддържат чак от бази-данни от времето на windows 3 до по-текущи верси напр. Windows XP , не е учудващо , че проверките за самоличността при откриването на банкови сметки всъщност и главно се отнася към въпрос , дали телефончето си е регистрирано .

2023.10.18 | 19:41

1
щом обичайната практика при доставчиците на телефони услуги се свежда към продажба на телефоните договори на базата от представените "направи сам" на цветен фотокопир пълномощни , тогава да не попитаме , кои лица ще са изпълнители на каквото и да е поръчка ...

Добави коментар

Водещи новини