Енергийният министър се срещна с посланиците на Швеция, Финландия и Дания

  • 05 септември 2023 17:27

  • 1116
  • 0
Енергийният министър се срещна с посланиците на Швеция, Финландия и Дания
© Министерство на енергетиката
Слушай новината Слушай новината

Възможностите за задълбочаване на енергийното сътрудничество бяха във фокуса на срещата на нергийния министър Румен Радевминистър Румен РадевРумен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Силистра. На 6 юни 2023 година е избран за министър на с посланиците на Швеция, Финландия и Дания у нас Катарина Рангнит, Кристина Кувая-Ксантопулос и Йес Брогорд Нилсен. Срещата се проведе в Министерството на енергетиката в присъствието на зам.-министър Николай Николов и експерти от международната дирекция.

Сред темите на разговора бяха също енергийната диверсификация и сигурността на достъпа до енергийни ресурси, предизвикателствата пред енергийния преход, използването на природния газ като преходно гориво в енергийната трансформация, както и амбициите в развитието на ядрената енергетика и ВЕИ. Акцент бе поставен и върху енергийната свързаност и сътрудничеството на Балканите. 

Премиерът разговаря с посланиците Дания, Финландия и Швеция

В края на срещата посланиците на трите приятелски страни изтъкнаха, че България е значим партньор и е важно двустранните отношения помежду им да бъдат запазени и да се развиват, съобщиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини