Премиерът разговаря с посланиците Дания, Финландия и Швеция

  • 04 септември 2023 18:21

  • 895
  • 0
Премиерът разговаря с посланиците Дания, Финландия и Швеция
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Трябва да си напишем домашното по Шенген по начин, който не дава основание за критики. Правителството работи усилено по темата миграция, очаква се парламентът да приеме необходимото законодателство.

Това заяви премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С на срещата си с посланиците на Дания Йес Брогорд Нилсен, на Финландия Кристиина Кувая-Ксантопулос и на Швеция Катарина Рангнит. Министър-председателят ги запозна и с активната работа на кабинета относно влизането на България в еврозоната, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Министър Славов представи конституционната реформа пред трима скандинавски посланици

Посланиците поздравиха правителството за стъпките, предприети по тези две ключови за страната ни теми. Приветстваха посоката, по която върви България, и добавиха, че акад. Денков дава отличен пример за лидерство. От страна на Финландия беше проявен интерес за задълбочаване на сътрудничеството с България в сферата на науката и иновациите. Според премиера Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) би бил добра почва за подобно взаимодействие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини