Рейсът до морето поскъпва от 1 август?

  • 28 юли 2012 18:50

  • 696
  • 0
Рейсът до морето поскъпва от 1 август?
©

Транспортните фирми обсъждат увеличение на цените на билетите за автобусни превози в страната от 1 август, предаде ТВ7.

Превозвачите обвиняват рафинерията в Бургас за поскъпването, защото 47% от цената на билета се образува от цената на горивото, а само за две седмици цената на дизела у нас се повиши с 20 стотинки.

От понеделник до морето ще плащаме с 1-2 лв. повече за билет, предупредиха шефовете на някои транспортни фирми. Техните разчети показват, че оскъпяването за клиентите ще е с около лев на всеки 200 км. Проверка на Централната автогара в София показа, че и днес спокойно можете да си купите билети до морето за август на старите цени.

Според диспечерите на Централната автогара, тенденцията към намаляване на цените на горивата ще накара превозвачите да преосмислят решението си за повишаване на цените на билетите. Фирмите обаче не си спомнят за последните години да е имало такъв рязък скок на литър гориво - с 20 стотинки за две седмици. За тях виновник за по-скъпите билети в разгара на лятото е бургаската рафинерия.

Според транспортните фирми в момента горивата у нас са по-скъпи от тези в Австрия, Румъния и Люксембург, а стандартът на живот в тези страни е по-висок от нашия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини