Халкидики се превърна в българска колония

  • 21 юли 2012 08:47

  • 4738
  • 2
Халкидики се превърна в българска колония
©

Крайбрежието на Северна Гърция се превърна в българска колония.

От години полуостров Халкидики, с трите му ръкава - Атон, Ситония и Касандра, е предпочитана дестинация на нашенци за почивка през лятото, съобщава "Стандарт".

По-заможните бизнесмени и звезди дори са се обзавели с луксозни вили и апартаменти у комшиите. Със задълбочаването на кризата в Гърция и поевтиняването на имотите отскоро обикновеният българин също обръща поглед на юг.

Още преди да стане президент, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се е сдобил с луксозна вила в първия ръкав на Халкидики - Атон. Резиденцията му се намира на 400 км от София в град Уронополи. Негов съсед е журналистът и водещ Ники Кънчев. Е, не делят общ двор! Господин "Стани богат" има мезонет в село Каливес, на 400 м от морето. Курортът е на 30-40 км от Солун, между първия и втория ръкав на Халкидики. Кънчев обаче не се хвали с придобивката си. Предпочита да е дискретен, но малко след покупката запознати разказаха, че има 2 спални, хол, кухня и 2 бани с тоалетни. Откакто се сдоби с имот на Бяло море, Ники заряза къмпингарството, на което беше върл фен и постоянно присъстваше на к-г "Градина".

Бившият строителен министър Асен Гагаузов също е собственик на къща в Гърция, където луксозни имоти имат Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав, Валентин Златев и Славчо Христов. Председателят на надзорния съвет на "Българо-Американска кредитна банка" Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав е собственичка на красива къща с басейн в Порто Арена близо до втория ръкав на Халкидики.

Със заселването на все повече българи на Халкидики районът си спечели ново име "гръцката Бояна", като побратим на луксозния квартал в покрайнините на София. Но къщите и апартаментите там съвсем не са достъпни само за бизнесмени и звезди. В момента 50 кв. м жилище на брега може да се закупи от 30 000 до 50 000 евро. Все повече гърци пък предпочитат да се разделят с луксозните си вили и ги продават от 150 000 евро с двор и изглед към безкрайните сини води на Бяло море. Дори сп. "Форбс" отбеляза оживлението на имотния пазар при съседите. Експертите прогнозират, че ако страната излезе от еврозоната, собствениците на долари, евро и швейцарски франкове "ще държат в ръцете си злато", така че сега е моментът за покупка на вили по гръцкото крайбрежие. Интересът на чужденците към покупка на имоти е нараснал рязко от началото на годината, а брокерите очакват цените на жилищата да се понижат с още 20%. Най-много купуват руснаците, чийто интерес е нараснал с повече от 200%.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4738 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
parton

2014.09.04 | 09:58

2
mafiotite imat pari.ostanalite bulgari palna tsigania!!!!te
pepe

2014.08.30 | 16:11

1
Живея близо до остров Амулиани.Наоколо има много почиващи българи,но собствениците на луксозни имоти се броят на пръстите на едната ръка.Това че някой,казал че ще купува,или искал да купи и т.нт. не значи,че е станало.Има огромно предлагане,но цените са твърде високи.За 30 000 евро не можеш да купиш половин декар гола поляна.Няма такива имоти за които пишете-на първа линия,ала бала.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини