Деница Златева: Природният газ през април се очаква да бъде 98,08 лева за мегаватчас

  • 29 март 2023 10:58

  • 298
  • 0
Деница Златева: Природният газ през април се очаква да бъде 98,08 лева за мегаватчас
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Природният газ през април се очаква да бъде 98,08 лева за мегаватчас (MWh). Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на днешното открито заседание, на което се обсъжда доклад относно заявление от обществения доставчик от 13 март за утвърждаване на цена за следващия месец, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Тя добави, че към днешна дата цената през май се очаква да бъде около 88 лева за MWh.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за март от 106,74 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Това означава, че ако КЕВР утвърди цена от 98,08 лева за мегаватчас, то синьото гориво през април ще поевтинее с 8,11 процента спрямо настоящата.

КЕВР обсъжда предложеното на "Булгаргаз" за поевтиняване с над 3% на природния газ за април

Припомняме, че в доклада на "Булгаргаз" от 13 март беше записано, че се предлага цена от 103,08 лева за MWh - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, което беше с 3,42 на сто по-ниска цена спрямо тази през март.

На 1 април до 10:00 часа КЕВР очаква актуализираните цени за следващия месец, обяви председателят на регулатора Иван Иванов. Той съобщи, че окончателното решение за цената на природния газ през следващия месец ще бъде взето на закрито заседание на КЕВР на 1 април от 15:00 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини