Владимир Русев: "Ел Би Булгарикум" въвежда по-ниски цени на млечните продукти

  • 15 март 2023 08:56

  • 1373
  • 2
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

"От днес "Ел Би Булгарикум" въвежда нови, по-ниски цени във фирмените си магазини. Затвърждаваме намалението от 30% и ще има намаление от още няколко процента", това заяви новият директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев. 

Той коментира предишното намаление, обявено през февруари месец. 

"Към 20 февруари това 30% намаление не е било икономическо обосновано. Тогава пазарната цена на краве мляко е била на 1,09 лв. В същото време е подписан за доставна цена на млякото на 1,53 лв.", заяви той в предаването "Денят започва" по БНТ. 

"Започваме да работим изцяло с българска суровина. Офертите, които ще получим ще бъдат оценявани от комисия и така ще се вземе решение с кои доставчици ще работим", каза още Русев. 

"Финансовото състояние на компанията е стабилно. Надявам се нещата да потръгнат още по-добре, след като въведем политики за изсветляване на управлението на дружеството", коментира той. 

Русев увери, че към този момент дружеството е на печалба. 

"Предстоят ни разговори с партньори от Европа, за да разширим дейността си", каза новият директор на компанията. 

Какви са цените на основните продукти в ЕС в сравнение с България?

"Не мисля, че има политически елемент в отстраняването на предния директор на дружеството. Имаше поредица от нерегламентирани практики от негова страна", заяви Русев по повод отстраняването на Николай Маринов. 

През февруари Държавната консолидационна компания (ДКК) взе решение да освободи Маринов от поста му на директор на "Ел Би Булгарикум". 

По думите на Николай Маринов няма мотиви за освобождаването му. Той предположи, че освобождаването му от длъжност е заради обявеното на 20 февруари решение за намаление на цените на продуктите на компанията, както и заради "натиск, който през последния месец имаме от г-н Димитров от ДКК".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.15 | 11:43

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Z Z Z Z Z

2023.03.15 | 10:29

1
Не знам къде живее този гражданин, но в България, млякото и маслото на тая марка са между най-скъпите.

Добави коментар

Водещи новини