Левон Хампарцумян: 2022 година е най-лошата за хора с нормални пари

  • 13 януари 2023 09:02

  • 896
  • 3
Левон Хампарцумян: 2022 година е най-лошата за хора с нормални пари
© Кадър - бТВ (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Крипто“ нека да бъде, но банка не е, защото не е регулирана. Може да е борса, но не е банка. Също не е валута. Ако кажем „високорисков актив“, всичко си идва на мястото. Тази нова нерегулирана среда привлича хора с не толкова чисти намерение“, обясни в ефира на БиТиВи финансистът Левон Хампарцумян по повод спецакцията в Nexo.

„2022 година е най-лошата за хора с нормални пари. Банките не дават лихви, а борсите паднаха с 15% масово. Ако на този фон, ти даваш 15-20%. Това е чудо, което говори за страшен интелект, или има елемент на надценяване на възможностите“, добави той.

„Един от основните проблеми в търговията с криптовалути е, че няма ясни регулации. За страната има един акт от 2018 година на БНБ, който забранява на банките да превеждат или оперират със сметки на крипто. Има и акт на НАП, че доходите трябва да бъдат обложени с данъци“, допълни Павел Георгиев, зам.-председател на Асоциацията на Етичните хакери.

„Нещо, което изглежда много сладко, не е хубаво. Основните жертви на тези операции или ощетените, не са българи“, обясни той.

Прокуратурата с още подробности за спецоперацията срещу NEXO

„Криптопазарът е нерегулиран. Там, където става замяната на криптоактиви с реални пари, трябва да бъде регулиран. Замяната на криптоактиви трябва да остане нерегулиране“, коментира Димитър Ганчев, зам.-председател на Интернет общество.

„Спорът на „Нексо“ с американските регулатори е дали набирането на депозити в крипто, а не в пари, е банкова дейност и дали са депозити в класическия смисъл на думата. 8 щата решиха, че това е банкова дейност и им я забраниха“, уточни той.

Последвайте канала на

Калина Христова
896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
естет

2023.01.13 | 09:27

3
пак ли този оцъклен капут дава акъл, сега пак в битивито, много го обичат
ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ СЪЩО

2023.01.13 | 09:24

2
С М Ъ Р Т НА АРМЕНЦИТЕ! ДО КРАК!

2023.01.13 | 09:17

1
Каквото и да каже Парцунян, значи лъже.

Добави коментар

Водещи новини