Цветан Симеонов (председател на БТПП): Въвеждането на еврото ще е от полза за обществото и българските фирми

  • 20 септември 2022 17:51

  • 1328
  • 2
Цветан Симеонов (председател на БТПП): Въвеждането на еврото ще е от полза за обществото и българските фирми
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Тридесет представители на различни испански компании, които работят в България, бяха информирани от ръководството на Българската търговско-промишлена палата за притесненията и възможните резултати, които бъдещото приемане на еврото ще има в България.  Това съобщиха от посолството на Испания.

Днес, в резиденцията на посолството, се състоя конференция, посветена на темата. На събитието е присъствал посланикът на Испания Алехандро Поланко и представители на търговската служба при посолството.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов (на снимката) представи обществените, политически и икономически аспекти на тази важна стъпка и е изразил личната си подкрепа, както и тази на БТПП и убедеността, че въвеждането на единната европейска валута ще бъде изключително полезно за обществеността и българските фирми, чиито страхове и притеснения, съгласно данните за страните с еврото, са в повечето случаи неоснователни.

Горанов: От приемането на еврото само ще спечелим, ще загубим единствено българското левче

Търговската служба на посолството е запознала участниците в срещата с програмата от икономическите си дейности, която включва: железопътния сектор, интелигентна мобилност, зелен водород, бебешки аксесоари, здравни технологии, управление на водите, гурме кухня, недвижими имоти и значима програма за стипендии за испанските фирми в чужбина на стойност 60 милиона евро, от които страните от ЕС биха могли да се възползват.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.20 | 19:36

2
Не зная какво разбират под " обществото " , но от въвеждането на еврото на българския народ ще му сейбемамата !
какво да кажем

2022.09.20 | 18:42

1
не няма

Добави коментар

Водещи новини