Ремонтират над 14 км от пътя Малка Арда - Баните

  • 29 юни 2022 17:49

  • 576
  • 1
Ремонтират над 14 км от пътя Малка Арда - Баните
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Над 14 км от третокласния път ІІІ-863, в участъка Малка Арда - Баните на територията на област Смолян, ще се ремонтират чрез програмата за текущ ремонт и поддържане. Това е първият етап от обновяването на общо 41 км от третокласното трасе. Предвиден е и ремонт на отсечката между Соколовци и Малка Арда, която е около 27 км., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Третокласната отсечка свързва населените места в общините Баните и Смолян с областния център Смолян, както и областите Смолян и Кърджали.

Ремонтират част от общинските пътища в община Момчилград

Ремонтните дейности са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Смолян.

През миналата година в участъка Малка Арда – Баните са извършвани подготвителни работи. Предвидено е изпълнението на земни и скални изкопи, обрушване на скатове, ремонт на пътната настилка, полагане на бетонови бордюри. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Стойността на ремонта в 14-километровия участък е 20,7 млн. лв. Средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за завършване на ремонтните дейности е до края на септември т. г.

По време на строителните работи трафикът в отсечката ще се осъществява в свободната от ремонт лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

 

Мая Йорданова
576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ую

2022.06.29 | 18:23

1
Направете забележка на шофьора да спре да приканя пътниците: " За Житарово и Баните да слизат" .

Добави коментар

Водещи новини