Заместник-министърът на енергетиката разясни как ще ползваме отстъпка при зареждане на гориво

  • 25 май 2022 08:27

  • 6431
  • 3
Заместник-министърът на енергетиката разясни как ще ползваме отстъпка при зареждане на гориво
© Кадър NOVA
Слушай новината Слушай новината

Когато се дава тази отстъпка, после се приспада от задължението по ДДС. Така се намалява сумата, която имат да внасят. Тук важният момент, който трябва да бъде изработен, е някой да не събере касовите бележки и да му се издаде фактура. Това няма да е правомерно. Механизмът по контрол трябва да предотврати това събитие. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 131

По думите му това е най-лесният начин за осъществяване на тази мярка, защото, ако се ползват лични карти или талон на колата, има възможност за злоупотреба с лични данни.

“Всичките касови бележки постъпват веднага в НАП. Там могат да бъдат контролирани”, обясни заместник-министър Данаилов. Той каза, че отстъпката от 25 стотинки се очаква да влезе в сила след 1-ви юни.

“Съвсем доскоро България разпределяше около 30-40% от БВП. В последно време нивото на държавни харчове е по-голямо. Трябва да се въздържаме от допълнителни мерки, защото това ще доведе до значителни харчове”, коментира заместник-министърът.

По думите му българските предприемачи се справят добре: “Трябва да се спре с даването на средства на всеки, който изреве”.

Радослав Рибарски: Искаме да спазим договора с "Газпром" и да не подлежим на санкции

По темата с плащането в рубли за руски газ Данаилов подчерта, че откриването на сметка в рубли е нарушение на европейските санкции. Той увери, че американските кораби с газ пътуват към България: “Изпълнителните директори на газовите дружества са на работно посещение в Далас. Една от основните задачи е уговаряне на дългосрочни доставки на поносими и взаимноизгодни цени”.

Заместник-министърът каза, че в края на годината изтича договорът на България с “Газпром”.

“Много е добре да работим да станем водороден хъб на Балканите, но за това трябва време”, завърши той.

Теодора Александрова
6431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
????

2022.05.25 | 09:19

1
А, КОЙ,КАК,КОГА КОНТРОЛИРА ЦЕНИТЕ на ГОРИВАТА в момента?! КОЙ,КАК и КОГА ОТЧИТА,КОНТРОЛИРА ПЕЧАЛБИТЕ на бензиностанциите и ВНЕСЕНИТЕ от тях ДАНЪЦИ към ДЪРЖАВАТА?! КОЙ???? КАК???? Има ли РЕЗУЛТАТИ и КАКВИ са ТЕ????????????????????
ира маркова

2022.05.25 | 11:02

3
Печалбите на бензиностанциите не са нещо впечатляващо, играта е в нефтохима

2022.05.25 | 11:00

2
Казвам се Груйчо Груев е не разбрх от кое ДДС ще ми приспаднат..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини