България и Турция работят активно за по-бързото преминаване през граничните пунктове

  • 18 май 2022 20:12

  • 1041
  • 0
България и Турция работят активно за по-бързото преминаване през граничните пунктове
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов и министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу набелязаха конкретните мерки и стъпките, които трябва да бъдат направени до окончателното решаване на проблема с преминаването през граничните пунктове между България и Турция. Двамата се срещнаха на Международния транспортен форум в Лайпциг, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

Представителите на двете страни посочиха, че и към момента се наблюдава намаляване на времето за изчакване на граничните пунктове. Върбанов и Караисмаилоглу се разбраха работата по облекчаването на трафика да приключи в срок до 6 месеца.

Интензивен е трафикът на някои пунктове на границата с Турция и Румъния

Двамата обсъдиха и развитието на фериботните линии Бургас – Карасу и Варна – Истанбул, което допълнително ще облекчи товарния трафик на границата. По време на срещата двете страни се ангажираха за стимулиращи пристанищни такси по тези линии.

Друга тема на разговора бяха възможностите за откриване на въздушна линия Бурса – Пловдив, както и пускането на директна линия от София до Анталия, се посочва още в съобщението.

Валери Зайцев
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини