Енергийното министерство с уточнение за подписания меморандум с IP3 Corporation и Gemcorp Holding

  • 01 април 2022 20:53

  • 1397
  • 2
Енергийното министерство с уточнение за подписания меморандум с IP3 Corporation и Gemcorp Holding
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

От пресцентъра на Министерството на енергетиката изпратиха уточнения по повод медийни публикации, свързани с подписания меморандум между Министерство на енергетиката и кампаниите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD.

"Инвестиционен интерес от страна на американската компания IP3 беше заявен по време на работна вечеря на 15.02.2022 в рамките на посещението на българската енергийна делегация във Вашингтон. На срещата присъстваха министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на финансите Асен Василев, посланикът на САЩ в България н.пр. Херо Мустафа, българският посланик в САЩ н.пр. Тихомир Стойчев, г-н Мигел Хернандес, както и представители на американския и българския енергиен бизнес", посочват от енергийното министерство.

"Впоследствие, на 11.03.2022 в България пристигна съоснователят и директор на IP3, адмирал Майкъл Хюит. Адмирал Хюит и изпълнителният директор на Gemcorp, г-н Атанас Бостанджиев поискаха среща с министър Николов и министър Василев на която отново беше заявен инвестиционният интерес на двете компании в българската енергетика. В резултат на проведените разговори, Министерство на енергетиката и компаниите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD подписаха меморандум, който регламентира сътрудничеството между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия и развитие на ядрената енергетика", се казва още в прессъобщението.

Кирил Петков наредил на службите нова проверка на Gemcorp

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1397 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
намирисва

2022.04.01 | 21:39

1
на корупционна комисионна ама защо сте прескочили къта на херо...
аз

2022.04.02 | 10:17

2
не са

Добави коментар

Водещи новини