IP3 подписа Меморандум за сътрудничество за подкрепа на нисковъглеродни енергийни решения в България

  • 28 март 2022 09:32

  • 5202
  • 1
IP3 подписа Меморандум за сътрудничество за подкрепа на нисковъглеродни енергийни решения в България
©

IP3 Corporation (IP3) сключи Меморандум за сътрудничество с Gemcorp Holdings Limited (GHL) и Министерството на енергетиката на България за осъществяване на проекти за чиста, зелена енергия за производство на водород и други промишлени процеси. Ще бъде разработен иновативен търговски план на България, който да гарантира енергийния суверенитет, необходим за обслужване на базовите и промишлени нужди на страната. Взаимоотношенията ще включват сътрудничество, което да ръководи прехода към опциите за производство на енергия в региона.

Gemcorp и IP3 ще предоставят решения за разработване на проекти, финансово структуриране и финансиране, като се приложи поетапен подход. Меморандумът за сътрудничество обхваща създаването, развитието, финансирането и операциите, които ще привлекат частни капитали и водещи компании в енергетиката в България.

"Правителството на България е разработило план за енергийното бъдеще на страната. България е готова да използват нови технологии като водород, възобновяеми енергийни източници и хибридни ядрени системи и българският интелигентен енергиен преход може да се превърне в модел за подражание за всички страни от Инициативата "Три морета", обясни бившият посланик на САЩ в Полша и член на борда на IP3, Джоржет Мосбакър. "Инвестициите в инфраструктура трябва да бъдат радикално преориентирани. Съвместният опит на Gemcorp и IP3 предлага холистичния подход, необходим за посрещане на днешните екологични, социални и управленски приоритети (ESG)."

"Искаме индустриализираните страни да се възползват от новите и съществуващи технологии, за да постигнат целите за климата до 2050 г.", каза Майкъл Хюит, съосновател и главен изпълнителен директор на IP3. Gemcorp и IP3 предлагат силно партньорство за предоставяне на систематични планове за адресиране както на енергийни, така и на топлинни приложения, ориентирайки се в сложни вериги за доставки, повлияни от геополитиката. Работейки заедно, ние планираме да активираме капиталовите пазари, за да помогнем на енергийния сектор на България да премине през период на дълбока промяна.

Дългосрочните перспективи за енергийна сигурност на България ще се подобрят от план, който ще стимулира иновациите чрез цялостен подход, който включва възобновяеми източници, водород, биогаз и други приложения.

За IP3 Corporation

IP3 предоставя "buy-side" подход за частни предприятия и държави и осъществява планирането, разработването, финансирането и експлоатацията на проекти, предоставящи технологии за чиста енергия. IP3 извършва съответната дейност като разработчик и интегратор на ядрени енергийни програми в координация със своето изцяло притежавано дъщерно дружество Allied Nuclear Partners (ANP). Второто дъщерно дружество, IP3 Security, предоставя експертиза за физическа и кибер сигурност.

Повече информация може да видите ТУК.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
5202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.28 | 09:56

1
айде поредните на поилка и хранилка! кой знае сега с това с какво ни заробват! доста четене и мислене трябват! дерзайте!

Добави коментар

Водещи новини